BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Meer dan 8.000 bezoekers op 24ste editie van Lichtfeest Lissewege

Meer dan 8.000 bezoekers op 24ste editie van Lichtfeest Lissewege

LISSEWEGE – Op 16 en 17 augustus stroomde er opnieuw een warme gloed door de straten van Lissewege tijdens de 24ste editie van Lichtfeest Lissewege. Het gratis zomerevenement zorgde met 10 indrukwekkende lichtinstallaties voor een magische sfeer en lokte zo meer dan 8.000 bezoekers naar het gezelligste polderdorp van Vlaanderen.

Gedurende twee avonden genoten bezoekers van een sfeervol lichtparcours geïnspireerd door het thema ‘De Elementen’. De combinatie van artistieke creaties, de lokale samenwerkingen en de betoverende omgeving van het dorp zorgde opnieuw voor een onvergetelijke editie.

“Het was fantastisch om te zien hoe Lissewege tot leven kwam dankzij de creativiteit en inzet van zoveel mensen. De lichtinstallaties, de lokale initiatieven van de inwoners en de samenwerking met de Lisseweegse scholieren hebben niet alleen het dorp maar ook onze gemeenschap op een bijzondere manier verbonden” aldus Franky Demon, voorzitter van vzw Brugge Plus.

Publiekslieveling

Het Lisseweegs Vaartje was de publiekslieveling met de installatie ‘Waves’. Met behulp van rook en laserprojecties creëerde Arthur Penson een betoverende samensmelting van water en licht.

De leerlingen van De Lisblomme en Ter Poorten konden eindelijk hun werk van de afgelopen maanden aan het grote publiek presenteren. Het schoolproject ‘Elements’ met levensgrote sculpturen op het water is ontstaan uit zelf opgenomen beeld- en geluidsmateriaal in en rond Lissewege.

De bezoekers zelf maakten ook deel uit van het lichtfestival met ‘Self Projecting’: een eigen echte projectie op de toren van de Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingskerk.

“Als doelpubliek mikken we steeds op de inwoners en omgeving, maar ook op de toerist die op dat moment aan de kust verblijft. Bij velen is het liefde op het eerste gezicht als je Lissewege, het witte dorp, ziet met zijn bijzondere kerk, pittoreske Vaartje, omringd door uitgestrekte polderweiden. Ik kijk alvast uit naar de volgende editie” besluit schepen van toerisme Mieke Hoste.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws