BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Foto Reportage, Nieuws, Sport

Nederlandse Sofie Van Rooijen (22) wint de derde editie van Konvert Koerse

Nederlandse Sofie Van Rooijen (22) wint de derde editie van Konvert Koerse

KORTRIJK – Niet Julie De Wilde, noch Daria Pikulik, maar wel Sofie Van Rooijen van Volkerwessels Cycling Team kwam als eerste over de meet van de wielerwedstrijd.

De Nederlandse wielrenster wist de Belgische eendagswedstrijd te winnen door Chiara Consonni en Daria Pikulik te verslaan in een sprint.

De Konvert Koerse is een Vlaamse eendagskoers die start en eindigt in Kortrijk. Het parcours rondom deze stad was vlak, waardoor vooraf werd verwacht dat de race zou eindigen in een sprint. De enige factor die roet in het eten kon gooien, was de wind, die in deze regio vaak voor onvoorspelbare situaties kan gaan zorgen.

Dit keer speelde de wind echter geen grote rol, en zo kregen we de verwachte sprint in Kortrijk te zien. Van Rooijen, rijdend voor VolkerWessels, kwam als eerste over de finish, gevolgd door de Italiaanse Consonni en de Poolse Pikulik. Voor Van Rooijen betekende deze overwinning haar derde zege van het seizoen.

BRU Fotograaf Els Bollaert stapte af en bracht volgende fotoreportage mee. Je vindt hierna ook nog eens de volledige uitslag van de Konvert Koerse UCI Elite 1.1 wielerwedstrijd voor dames (met dank aan de wedstrijd officials).

Konvert Koerse 2024

Lees ook: https://belgischeradiounie.net/2024/08/vrijdag-23-augustus-konvert-koerse-dames-elite-1-1/

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Foto Reportage, Nieuws, Sport