BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving, Wedstrijden

Nieuwe Belgian Icon wordt Belgischer dan ooit: Brussels Airlines lanceert ontwerpwedstrijd en het publiek mag stemmen

Nieuwe Belgian Icon wordt Belgischer dan ooit: Brussels Airlines lanceert ontwerpwedstrijd en het publiek mag stemmen

ZAVENTEM – Brussels Airlines zal binnenkort een nieuwe Belgian Icon aan de wereld presenteren. De Belgische nationale luchtvaartmaatschappij heeft een wedstrijd gelanceerd, waarin het Belgische publiek ontwerpen kan indienen dat het beste van België vertegenwoordigt. Begin oktober kan iedereen stemmen, om te beslissen hoe het volgende Belgian Icon eruit zal zien. De Belgian Icons blijven bij de meest gefotografeerde vliegtuigen ter wereld en zijn een belangrijke manier voor Brussels Airlines om haar Belgitude aan de wereld te tonen.

Vanaf vandaag lanceert Brussels Airlines een campagne om haar nieuwste Belgian Icon te vinden. Dit keer zal het Belgischer zijn dan ooit: het vliegtuig zal België met de wereld verbinden, maar ook de beschildering van het vliegtuig zal worden ontworpen door Belgen en het uiteindelijke design zal gekozen worden door het Belgische publiek.

Iedereen die in België woont of de Belgische nationaliteit heeft, kan deelnemen aan de wedstrijd, als de deelnemer ouder is dan 16 jaar. Net als bij alle andere Belgian Icons, moet het vliegtuig België op een originele en artistieke manier vertegenwoordigen.

“Het ontwerp moet iets zijn waar België om bekend staat en waar Belgen trots op zijn, zonder te veel in clichés te vervallen. De volgende Belgian Icon zal bijvoorbeeld geen bier, frieten of wafels bevatten, maar we laten graag onze cultuur, natuur of geschiedenis zien. Net als bij al onze vorige Belgian Icons moet het ontwerp een ‘wow-factor’ hebben en mensen inspireren om België te bezoeken.”
​— Michel Moriaux, Head of Marketing, Brussels Airlines

Tot 27 september

Mensen hebben tot 27 september de tijd om hun ontwerpen in te dienen. Daarna zal een interne jury een voorselectie maken. Begin oktober zal iedereen kunnen stemmen op hun favoriete ontwerp.

Ontwerpen kunnen worden ingediend via deze link.

Over de Belgian Icons van Brussels Airlines Het eerste Belgian Icon van Brussels Airlines, Rackham, werd in 2015 geïntroduceerd en is een eerbetoon aan Kuifje, de wereldberoemde Belgische stripheld. Eerder dit jaar werd Amare aan de wereld gepresenteerd, het meest recente Belgian Icon in samenwerking met muziekfestival Tomorrowland. Het derde Belgian Icon dat momenteel in de vloot zit, is Trident, het officiële vliegtuig van de Rode Duivels en de Red Flames, respectievelijk het mannelijke en vrouwelijke nationale voetbalteam. Deze Belgische Iconen maakten vroeger deel uit van de vloot: Magritte vlog voor Brussels Airlines tussen 2016 en 2021. Het vliegtuig was een eerbetoon aan René Magritte, de Belgische surrealistische schilder. Aerosmurf smurfte tussen 2018 en 2023. Het ontwerp van dit vliegtuig ontstond ook tijdens een wedstrijd georganiseerd door Brussels Airlines. De Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude, een Belgian Icon uit de 16e eeuw, reisde de wereld rond tussen 2019 en 2023. Het idee achter de Belgian Icons is om het beste van België aan de wereld te tonen. De Belgian Icons zijn wereldwijd bekend en maken vliegen nog leuker.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving, Wedstrijden