BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Nieuws, Sport

Nieuwe sportvloer Kuurnse sporthal feestelijk geopend

Juliette Declerck

KUURNE – De gemeente Kuurne heeft de zomersluiting van haar sporthal benut om de verouderde sportvloer, die dringend aan vervanging toe was, te vernieuwen. Vorige week werd de oude groene vloer vervangen door een nieuwe, frisse blauwe ondergrond. De nieuwe sportvloer ziet er niet alleen esthetisch aantrekkelijk uit, maar biedt ook betere demping tijdens het sporten, wat zorgt voor meer comfort en een verminderd risico op blessures.

“Aan de realisatie van deze nieuwe sportvloer hangt een prijskaartje van ongeveer 200.000 euro,” vertelt Jan Deprez, schepen van Sport. “Het was een weloverwogen keuze om het sportplezier te vergroten en de gezondheid en het welzijn van onze inwoners te bevorderen. We hebben er alles aan gedaan om de sportvloer op tijd klaar te hebben, zodat de start van het binnensportseizoen niet in gevaar zou komen.”

Sporthal Kuurne
Foto Hendrik Lefebvre

Naast de vernieuwde sporthal werd vorige week ook de gloednieuwe polyvalente sportzaal in de gemeentelijke school Nest in gebruik genomen. De eerste sportclub kon daar meteen haar intrek nemen. Voor beide sportlocaties gelden dezelfde reglementen en tarieven, die beheerd worden door de sportdienst. Sportverenigingen kunnen de locatie aanvragen via de sportdienst, die vervolgens zorgt voor de beschikbaarheid van de zaal en de kleedkamers, evenals de toegang. De officiële opening van de nieuwe sportvloer werd dinsdagnamiddag verricht door Juliette Declerck (10).

Juliette Declerck
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport