BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Onweer zorgt voor schade in de Westhoek

Onweer zorgt voor schade in de Westhoek

WESTHOEK – In de nacht van woensdag op donderdag trok een onweerszone over West-Vlaanderen. Die ontwikkelde zich tot een Mesoscale Convective System (MCS) een zogenaamde Multi Cell Storm.

Weerman Geert Naessens legt uit: ” Een MCS is een zone van onweersbuien die uit zichzelf een afzonderlijk weersysteem worden, iets dat we lang niet meer hebben gezien. “

Flink wat neerslag

Het onweer ging gepaard met heel wat neerslag, op sommige plaatsen tot 50mm en meer. Bij Brandweer Westhoek kreeg men een 10-tal oproepen voor wateroverlast binnen.

Stopcontacten

In Zande, deelgemeente van Koekelare en Beselare, deelgemeente van Zonnebeke, was er dan weer een blikseminslag op een schoorsteen met als gevolg, dat allebei de schoorstenen volledig werden vernield werden, waardoor er ook een gat in het dak en de zijgevel zijn ontstaan. Op beide plaatsen was er eveneens schade aan het elektriciteitsnet meer bepaald aan de stopcontacten.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Brandweer en Politie, Nieuws
Geluwe zag kalkoenen vliegen

Geluwe zag kalkoenen vliegen

GELUWE – Gisterennamiddag haalde een Nederlandse vrachtwagen in de Kampstraat een lading kalkoenen op, maar tijdens het nemen van een scherpe bocht, ging één en