BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Tabaksfeeverkiezing op 1 september 2024

Tabaksfeeverkiezing op 1 september 2024

WERVIK – De zomervakantie loopt stilaan op haar laatste beentjes. Traditioneel wordt die in Wervik met de Tabaksfeeverkiezing afgesloten. Vorig jaar mocht Marie-Loor Bossuyt uit Geluwe het kroontje opzetten. Op zondag 1 september weten we wie haar zal opvolgen als de nieuwe stadsambassadrice 2024-2025 van Tabaksstad Wervik.

De interesse om deel te nemen aan de verkiezing van de Tabaksfee in Wervik was opnieuw erg groot. Via verschillende kanalen werd een oproep tot deelname gelanceerd en met succes, aangezien er meteen een aantal inschrijvingen binnenliepen. Uiteindelijk meldden zich 10 geïnteresseerde kandidates aan, maar door twijfel haakten er enkelen weer af. Gelukkig konden enkele huisbezoeken door organisator Dominiek Druart nog enkele kandidates overtuigen om deel te nemen.

Deelnemersveld voor het vierde jaar op rij volledig volzet

Vijf kandidates zullen strijden om het felbegeerde kroontje van Tabaksfee. Dit is het vierde jaar op rij dat het deelnemersveld volledig volzet is. De lokale ondernemers en de stad Wervik zorgen opnieuw voor een mooie prijzenpot voor de deelnemers, met cadeaubonnen en leuke naturaprijzen.

Céline Mahieu, Filomeen Vandenabeele, Ella Déthune, Yasmine Joye en Astrid Windels gaan vol voor de titel Tabaksfee en hopen één jaar lang – als stadsambassadrice – Wervik te kunnen vertegenwoordigen.

Het programma van de verkiezingsnamiddag omvat verschillende proeven voor de kandidates, waaronder een theoretische test en een praktische proef in tabak naaien. Daarnaast zal een 5 – koppige jury de prestaties van de kandidates beoordelen. Een van de juryleden die in deze jury zal zetelen is onze eigen hoofdredacteur van B.R.U. Nico Speleers. Nieuw dit jaar is dat elke kandidate een lint zal ontvangen en de titels van ere- en plaatsvervangende dames zullen worden toegekend. Het publiek kan genieten van een DJ-set en verschillende activiteiten in het Nationaal Tabaksmuseum.

Sfeervol kader

De Tabaksfeeverkiezing zal worden gehouden in een sfeervol kader en de winnares zal worden gekroond omstreeks 17u. De straat waar het evenement plaatsvindt, de Koestraat, zal worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en er zal een podium worden opgesteld voor de festiviteiten.

De Tabaksfeeverkiezing is een jaarlijks terugkerend evenement van Cultuursmakers Wervik in samenwerking met de stad Wervik en het Nationaal Tabaksmuseum.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws