BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Vierde Walking for Gianni ten voordele van het Dieter de Cauderlierfonds

Walking for Gianni

KUURNE/BELLEGEM – Op zondag 18 augustus wordt samen met Team Bossie voor de vierde keer gewandeld ten voordele van het Dieter de Cauderlierfonds van het UZ Leuven. Tijdens de voorbije drie edities heeft Walking for Gianni al veel wandelliefhebbers kunnen mobiliseren, waardoor in totaal al 9.200 euro is overgemaakt aan het Dieter de Cauderlierfonds. Inschrijven om deel te nemen aan Walking for Gianni kan nog tot 14 augustus via de Facebookpagina van Team Bossie en Walking for Gianni.

Nancy Decoster en haar partner Angelino Haerynck verloren vier jaar geleden hun zoon en stiefzoon Gianni De Bosschere (22) plotseling. Na het afronden van zijn studies aan het VTI ging de levenslustige Gianni aan de slag als alarminstallateur. Op dat moment voelde Gianni zich als elke jongvolwassene en bleek er geen vuiltje aan de lucht.  In de zomer van 2018 besloot hij op vakantie te gaan naar Frankrijk. “Bij zijn terugkeer voelde Gianni zich wat ziekjes en besloot hij de huisdokter te raadplegen”, vertelt Nancy Decoster, de moeder van Gianni. “De dokter dacht aanvankelijk aan griep, maar toen de medicatie niet meteen aansloeg en Gianni ’s nachts in bed plotseling een epileptische aanval kreeg, werd hij snel doorverwezen naar het ziekenhuis voor een CT-scan. Daar werd een longontsteking vastgesteld, maar ook een witte vlek in zijn hersenen baarde de specialist met dienst zorgen. Na verder onderzoek en een biopsie bleek het om een tumor te gaan. Gianni werd doorverwezen naar het UZ in Leuven voor een delicate operatie. Aanvankelijk leek de tumor volledig verwijderd, wat op dat ogenblik goed nieuws was. Helaas wees een routineonderzoek een jaar later uit dat er opnieuw een tumor was ontstaan op een moeilijk te opereren plaats in zijn hersenen.  Een operatie was ditmaal niet aan de orde gezien de plaats waar de tumor zich genesteld had, maar er werden wel pogingen ondernomen met chemo en een experimentele behandeling uit Amerika, maar niets bleek meer te helpen, waardoor Gianni in 2020 helaas overleed tijdens de coronapandemie. Hierdoor mochten slechts 15 personen aanwezig zijn op zijn uitvaart.”

Omdat Gianni nooit uit de gedachten van Nancy Decoster en Angelino Haerynck zal verdwijnen, besloot het koppel vier jaar geleden Walking for Gianni in het leven te roepen, met hulp van Filip Mussely en Christine Deschuymere uit Bavikhove. De eerste editie van dit wandelevenement ten voordele van het Dieter de Cauderlierfonds vond plaats in Kuurne, met start en aankomst op Hoeve Vandewalle. Vervolgens werd het evenement ook al driemaal succesvol georganiseerd in Bellegem.

“Walking for Gianni is een goed bewegwijzerde landelijke wandeling van ongeveer 9 kilometer, die vertrekt bij Rogers Farm Bintjeshof aan de Kreupelstraat 60 in Bellegem en de deelnemers meeneemt richting Sint – Denijs,” vervolgt de moeder van Gianni. “Deelnemers kunnen starten tussen 10 en 14 uur. Tijdens de wandeling krijgen ze een drankje en worden ze achteraf getrakteerd op frietjes. Vorig jaar mochten we 110 deelnemers verwelkomen.  Maar uiteraard is ook wie niet wandelt van harte welkom en kan eveneens gerust ook iets komen eten of drinken “

Deelname aan Walking for Gianni kost 10 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen jonger dan 12 jaar. De opbrengst van de wandeling gaat integraal naar het Dieter de Cauderlierfonds van het UZ Leuven, dat onderzoek doet naar hersentumoren. Dieter de Cauderlier uit Deerlijk, naar wie het fonds is vernoemd, stierf eveneens aan een hersentumor, vergelijkbaar met die van Gianni. Wie wil deelnemen aan Walking for Gianni kan zich nog inschrijven tot 14 augustus via de Facebookpagina van Team Bossie en Walking for Gianni of via het email adres teambossie@hotmail.com . De inschrijving is echter pas definitief na betaling van het verschuldigde bedrag op rekening BE65 0689 3829 7696.

Naast dit evenement organiseert Team Bossie ook het eerste weekend van februari een spaghetti avond in het Grand Café De Gavers, de zaak waar Gianni medezaakvoerder was en zijn ze met een standje terug te vinden op de Kerstmarkt in Kuurne.

www.facebook.com/events/1945598805882743

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 augustus 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws