BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Bolt lanceert Green-categorie in Kortrijk en biedt ritten met lage emissie aan

Bolt lanceert Green-categorie in Kortrijk en biedt ritten met lage emissie aan

KORTRIJK – Bolt is het eerste platform in België dat een categorie introduceert met uitsluitend elektrische en hybride voertuigen.

Bolt, Europa’s toonaangevende mobiliteitsplatform, kondigt met trots de lancering van zijn nieuwe Green-categorie in Kortrijk aan. Als het eerste mobiliteitsplatform in België dat een speciale categorie lanceert met uitsluitend elektrische en hybride voertuigen, blijft Bolt trouw aan zijn missie om duurzaam reizen voor iedereen toegankelijk te maken.

Klimaatneutraal in 2040

Met de lancering van de Green-categorie versterkt Bolt zijn engagement om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn en duurzamere transportoplossingen te bieden. Gebruikers in Kortrijk kunnen nu ritten boeken in elektrische of hybride voertuigen tegen dezelfde prijs als de meest betaalbare categorie van Bolt (de Bolt-categorie). Dit initiatief zorgt ervoor dat milieubewuste keuzes geen hogere kosten met zich meebrengen, wat Bolt’s overtuiging weerspiegelt dat duurzaamheid voor iedereen betaalbaar moet zijn.

Bolt is er trots op het eerste platform in België te zijn dat een categorie lanceert die uitsluitend voertuigen met lage emissie bevat,” zegt Julien Mouyeket, General Manager van Bolt België. “We zijn toegewijd aan het uitbreiden van onze diensten ten behoeve van onze gebruikers en de gemeenschappen die we bedienen. De introductie van deze categorie op ons platform is een stap in de richting van het bevorderen van transportopties met lage emissie en het verminderen van onze ecologische impact. Deze nieuwe categorie heeft ook als doel het aanbod van Bolt te verbreden, meer economische kansen te creëren voor chauffeurs en passagiers een bredere selectie van ritopties te bieden.

Steden leefbaarder maken

De Green-categorie van Bolt sluit aan bij het algemene doel van het bedrijf om steden leefbaarder te maken door de afhankelijkheid van auto’s te verminderen, de uitstoot te verlagen en gedeelde mobiliteit te bevorderen. “Onze primaire focus is het bieden van betrouwbare, veilige en kosteneffectieve vervoersdiensten aan iedereen, en we zijn enthousiast over het verbeteren van reisgemak en efficiëntie,” voegt Julien Mouyeket toe. “We zijn blij dat we de mensen in Kortrijk uitgebreidere opties kunnen bieden voor slimmere stedelijke mobiliteit.

Green-categorie

De Green-categorie van Bolt is nu beschikbaar voor gebruikers van Bolt in Kortrijk en in heel Vlaanderen, met plannen om uit te breiden naar Brussel en Wallonië in de nabije toekomst.

Gedeelde mobiliteitsplatforms kunnen steden helpen de elektrificatie van personenvervoer te stimuleren en tegelijkertijd de afhankelijkheid van auto’s te verminderen.

Bolt is Europa’s toonaangevende super-app met meer dan 200 miljoen gebruikers in meer dan 50 landen in Europa en Afrika. Het bedrijf streeft ernaar de verschuiving van privé-auto’s naar gedeelde mobiliteit te versnellen door betere alternatieven aan te bieden voor elke gebruikssituatie. Het aanbod van het bedrijf omvat: taxibemiddeling, verhuur van gedeelde elektrische fietsen en steps, Bolt Food (maaltijdbezorging van restaurants), Bolt Market (boodschappenbezorgdienst), Bolt Drive (autodeeldienst) en Bolt Business (mobiliteitsdienst voor bedrijven). Bolt Market, Bolt Food en Bolt Drive zijn nog niet beschikbaar in België, maar hebben al groot succes in verschillende steden en landen in Europa en Afrika. De Bolt-app is beschikbaar op iOS en Android.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving