BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Bouw van klimaatneutraal logistiek centrum in Hooglede gaat van start

Bouw van klimaatneutraal logistiek centrum in Hooglede gaat van start

HOOGLEDE – Logistieke speler Eutraco en Vulsteke Bedrijfsgebouwen, bouwen in Hooglede een modern en klimaatneutraal magazijn van 30.000 m².

Dat zijn 5 voetbalvelden aan state-of-the art logistieke ruimte. Serge Gregoir, CEO en eigenaar van Eutraco zette, samen met burgemeester Frederik Demeyere en Nickolas Vulsteke van Vulsteke Bedrijfsgebouwen, de eerste kolom gezet van het nieuwe gebouw. Naast Eutraco zelf zal ook PostNL er zich vestigen.

Het nieuwe gebouw bestaat uit twee units van elk 15.000 m² groot. De ene helft zal Eutraco in eigen uitbating gebruiken voor de logistiek en distributie voor met name voedinggerelateerde opdrachtgevers. De andere helft van het gebouw wordt verhuurd aan PostNL.

Eerste klimaatneutrale magazijn van Hooglede

Het nieuwe gebouw wordt uitgerust met de modernste technieken, zodat het niet alleen voldoet aan de logistieke noden van vandaag, maar ook van de toekomst. Daarnaast wordt het volledig klimaatneutraal gebouwd. Daarmee wordt dit het eerste klimaatneutrale logistieke gebouw in Hooglede.

Tot 50 nieuwe jobs

De bedoeling is dat Eutraco en PostNL, eind 2025 hun intrek kunnen nemen in het nieuwe gebouw. Dankzij de verschillende bedrijfsactiviteiten op de site,zullen er gemakkelijk 30 tot 50 nieuwe jobs gecreëerd worden.

Strategische uitbreiding in de regio

De site in Hooglede heeft een interessante strategische ligging, vlakbij de E403 en niet ver van de Franse grens. Door hier haar activiteiten uit te breiden, versterkt Eutraco haar positie in de regio.

Het bedrijf heeft haar roots in Roeselare, en heeft er intussen drie vestigingen. Naast het nieuwe gebouw in Hooglede, bouwt Eutraco vandaag ook nog aan een hoogtechnologisch, geautomatiseerd hoogbouwmagazijn,in het Krommebeekpark in Roeselare.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving