BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Burgemeester Bart Seldeslachts maakt eerste Big Mac in nieuw McDonald’s restaurant in Kontich

McDonald's

KONTICH – Morgen opent het gloednieuwe McDonald’s restaurant in Kontich officieel zijn deuren voor het grote publiek. Terwijl franchisenemer Olivier van den Bossche en zijn team vol enthousiasme uitkijken naar de grote opening voor het grote publiek, maakte burgemeester Bart Seldeslachts er al de eerste Big Mac.

Op de Koningin Astridlaan 80 in Kontich opent morgen het 116e McDonald’s restaurant in ons land de deuren. Burgemeester Bart Seldeslachts maakte er deze ochtend samen met franchisenemer Olivier van den Bossche de eerste Big Mac en huldigde zo de gloednieuwe keuken in.

Bart Seldeslachts

Burgemeester Bart Seldeslachts samen met  franchisenemer Olivier van den Bossche

Het nieuwe restaurant in Kontich is erg aangenaam om in te vertoeven dankzij een dynamisch en verfrissend interieur met zachte kleuren en voldoende lichtinval. Het is zo ingedeeld dat klanten kunnen genieten van optimale privacy. Het restaurant heeft een capaciteit van 131 zitplaatsen binnen en nog eens 84 zitplaatsen op het ruime buitenterras. Voldoende plaats dus voor Kontichnaars om binnenkort hun favoriete McMenu te komen smullen – met of zonder kinderen, want zoals het een echte McDonald’s betaamt, is er uiteraard ook een leuke speelruimte voorzien.

Zoals altijd kunnen klanten bij McDonald’s Kontich hun favoriete Big Mac, McFlurry of Chicken McNuggets in het restaurant opeten of meenemen voor onderweg! Via de vier dubbelzijdige bestelkiosken in het restaurant kun je vlot je bestelling doorgeven. Terwijl je aan tafel plaatsneemt, bereiden we je bestelling die we daarna tot bij je brengen. Gehaast? Uiteraard kan je ook kiezen om af te halen in het restaurant of aan de dubbele McDrive.

McDonald' s

Klanten zijn van zondag tot donderdag voor dine-in en takeaway welkom tussen 10.30 en 23.00 uur. Op vrijdag en zaterdag blijft de McDrive open tot 01.00 uur. Het nieuwe McDonald’s restaurant bevindt zich op de Koningin Astridlaan 80, 2550 Kontich.

Doorgroeimogelijkheden

Franchisenemer Olivier van den Bossche draagt McDonald’s in zijn DNA. Zeventien jaar geleden begon hij als marketingmedewerker en schopte het zes jaar later tot Marketing Director voor de Belgische markt. In 2015 groeide hij door naar de positie van European Marketing & Strategy Director, waarin hij verantwoordelijk was voor een dertigtal landen. In 2020 besliste hij om terug te keren naar de kern: de restaurants. En wat maakt nu dat een restaurant goed draait? Simpel: een gedreven team! Daarom hecht Olivier heel veel waarde aan de ontwikkeling van en doorgroeimogelijkheden voor zijn team.

“Voor mij is het de attitude die telt. Goed kunnen samenwerken en bijzondere aandacht hebben voor de klant, zijn ​ twee essentiële eigenschappen waar ik naar op zoek ben gegaan in mijn team. De laatste weken hebben mijn 75 medewerkers verschillende opleidingen doorlopen, voor praktische zaken zoals voedselveiligheid of het gebruik van de keukenapparaten, maar ook voor transversale competenties zoals klantgerichtheid of teamwork. Mijn team is er helemaal klaar voor om de klanten met een brede glimlach op het gezicht te ontvangen. Ook wens ik hierbij nogmaals mijn andere teams te bedanken voor de geboden opleidingen aan de mensen van Kontich. McFamily is bij ons geen loos begrip.”

Goede buur en duurzame initiatieven

Naast kernwaarden zoals productkwaliteit, opleiding voor medewerkers en doorgroeimogelijkheden, besteedt het team in Kontich – net zoals in alle andere restaurants van McDonald’s in België – ook veel aandacht aan een goede relatie met de buurt en initiatieven op het vlak van duurzaamheid.

Tijdens de bouwfase houdt McDonald’s België vast aan een strak schema om mogelijke hinder van de werf te beperken. Voor dit nieuwe restaurant in Kontich duurden de bouwwerken amper 16 weken. Daarnaast worden heel wat maatregelen toegepast om de hinder voor de buurt tot een minimum te beperken: aanleg van groene buffers, plaatsing van akoestische wanden en luchtfilters… Bovendien werd de parking aangelegd in waterdoorlatende klinkers en grasdallen. Regenwater wordt opgevangen in regenwatertanks en wordt gebruikt voor het spoelen van de toiletten, wat neerkomt op een jaarlijkse besparing van 500m³ per restaurant. En zoals in elk restaurant wordt ook de strijd tegen zwerfafval aangegaan. Zo zullen de medewerkers dagelijks het afval rond het restaurant opruimen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 september 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving