BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

De Congé Concerten van Lierde Editie 2024 waren top

De Congé Concerten van Lierde Editie 2024 waren top

LIERDE – Tussen 26 juli en 24 augustus, vonden in de Oost-Vlaamse gemeente Lierde, weerom de intussen befaamde Congé Concerten plaats. Deze worden georganiseerd door het Lokaal Bestuur Lierde in samenwerking met vzw Kava. Tijd voor een nabeschouwing en dus ging B.R.U. op de koffie bij Liesbet Van Damme, voorzitster van vzw Kava, één van de drijvende krachten achter de Lierdse Congé Concerten.

VZW Kava is een organisatie die actief is in Lierde en oorspronkelijk bekend was, voor het organiseren van de B4 Winterconcerts in Oosterzele. Na enkele jaren besloten ze, om ook nieuwe initiatieven te nemen en kwamen ze in contact met het Lokaal Bestuur van hun thuisbasis Lierde, dat op zoek was naar een partner om concerten te organiseren. De samenwerking werd een succes en resulteerde in de jaarlijkse Congé Concerten.

“Het is zo fijn en zo dankbaar om zo’n event mee te kunnen organiseren. We zijn heel blij met onze Congé Concerten” (Liesbet Van Damme van vzw Kava)

Gevarieerd programma

De Congé Concerten bieden een gevarieerd programma met verschillende genres en artiesten. Dit jaar waren er optredens van onder andere coverband Prozak, zangeres Petra Hessing en De Corsari’s.

De affiche van de allereerste Congé Concerten in 2018
De affiche van de allereerste Congé Concerten in 2018

Ondanks het minder goede weer, genoten het publiek en de organisatoren van de concerten. De steun van de gemeente, het Schepencollege en vrijwilligers speelt een belangrijke rol bij het succes van de evenementen.

Bekijk hier de video van de Congé Concerten 2024 in Lierde.

(Beelden: Stefaan Van Steenberge/Ronny Hantson/Els Bollaert)

Bekijk hier het interview van Els Bollaert (BRU) met Sarah De Koster, zangeres van De Corsari’s.

vzw Kava (Kulturele Ambiance Via Artiesten) werd opgericht in 2011. De vzw focust op het promoten en het organiseren van uitvoerende kunstevenementen, zoals onder meer ‘Lierde Lacht’. Bij Kava kan je ook goede coverbands voor alle mogelijke gelegenheden boeken.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws, Samenleving