BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws

Dieter Boone verkozen tot nieuwe wijkburgemeester van de Leiehoek

Leiehoekkermis

KUURNE – Dieter Boone (48) is zaterdagavond tijdens een spannende strijd verkozen tot de nieuwe wijkburgemeester van de Leiehoek. Het werd echter een korte nacht voor Dieter, aangezien hij zondagmorgen al om 9.30 uur verwacht werd voor de traditionele rondgang in de wijk, waarbij de nieuwe wijkburgemeester wordt voorgesteld aan de inwoners van de Leiehoek. Dat Dieter populair is in de Leiehoek, is duidelijk, aangezien hij tijdens de stemming meer dan de helft meer stemmen behaalde dan zijn tegenstander Roel Labat.

“Ik heb met volle teugen genoten van deze verkiezing,” opent de kersverse wijkburgemeester, die woonachtig is in de Steenovenstraat. “Veel van de proeven die ons werden voorgeschoteld, lagen me trouwens heel erg goed. Gelukkig kon ik rekenen op de hulp van mijn echtgenote, mijn schoonbroer en schoonzus, vrienden en familie. Zij ondersteunden mij tijdens de voorstellingsstoet op zaterdagnamiddag en waren ’s avonds ook prominent aanwezig om mij een hart onder de riem te steken tijdens de avondshow. Het thema ‘De Kampioenen’, waarmee ik uitpakte tijdens mijn campagne, was een idee van mijn zoon.”

Dieter Boone is gehuwd met Ann Vandevijvere en vader van Emma (18) en Maxim (16). Beroepsmatig is hij lasser bij Holvrieka in Menen. Zijn vrije tijd besteedt hij aan tuinieren, fietsen en supporteren voor Club Brugge. “Toen we zaterdagnamiddag kennismaakten met de namiddagproef, was ik meteen in mijn sas,” vervolgt Dieter. “Eendjes vissen, iets wat ik al van kleins af aan graag doe. En ik was het duidelijk niet verleerd, aangezien het mijn beste proef werd. ’s Avonds werd mijn kennis van de Olympische Spelen getest en was er een parelsorteerproef. Eigenlijk had ik nooit durven dromen dat ik wijkburgemeester zou worden. De tegenstand was immers sterk; Roel Labat werd eerder al Koning Ezel en Poorter. Hij is dus best wel wat gewend!”

Als wijkburgemeester mag Dieter Boone nu een jaar lang de Leiehoek vertegenwoordigen op andere wijkfeesten. Aan zijn overwinning houdt hij, naast eeuwige roem en een bos bloemen, ook een ballonvaart over.

Nieuwe wijkburgemeester Leiehoek
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 september 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws