BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Eerste editie ‘Lombardsijde Bakt’ doet dorp smullen

Eerste editie Lombardsijde Bakt doet dorp smullen

LOMBARDSIJDE – Op zondag 8 september stonden heel wat Lombardsijdenaars in de rij voor een lekker stukje gebak tijdens Lombardsijde Bakt. 

Het voorbije weekend werden de smaakpapillen in Middelkerke extreem verwend. Zo woonden duizenden bezoekers een nieuwe editie van Tastoe bij. Maar ook op kleinere schaal kon je lekker smullen, want Dorp InZicht organiseerde ‘Lombardsijde Bakt’. Van slagroomtaart tot bisquit: de zoetebekjes haalden hun hartje op.

Martine bakte de beste taart

In de nasleep van populaire tv-programma’s zoals ‘Bake-Off, organiseerde Dorp InZicht Lombardsijde voor het eerst dit dorpsevenement. Het dorp kwam gezellig – op zijn zondags – samen bij een tas koffie en een stukje vers gebak. Levende vers zelfs, want de taartjes werden gebakken voor de bakwedstrijd.

Eerste editie Lombardsijde Bakt doet dorp smullen 002
Martine Thijvelin, de winnares van de eerste ‘Lombardsijde Bakt’ wedstrijd met haar hoofdprijs.

Martine Thijvelin werd door de aanwezigen uitgeroepen tot winnaar. Daarna konden de opgenomen calorieën weggewerkt worden dankzij de volkspelletjes.

Leuke manier om het dorp bijeen te brengen

Dorp InZicht organiseert het ganse jaar door gevarieerde dorpsactiviteiten. Daarnaast houdt het comité ook vinger aan de pols en staat het in nauw contact met het gemeentebestuur om bepaalde meldingen en wensen over het leven in het dorp door te geven. Volgende activiteit op de agenda is de Lampionnentocht op zaterdag 26 oktober.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
9 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws, Samenleving