BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Eerste schooldag voor Middenschool Middelkerke

Eerste schooldag voor Middenschool Middelkerke

MIDDELKERKE – Ook in Middelkerke was het voor zo’n 1.200 kinderen de eerste schooldag. Een opmerkelijk moment voor leerkrachten, ouders en leerlingen. Extra spannend was het voor het team van de Middenschool Middelkerke.

Coördinator Magali De Vos heeft er hectische maanden op zitten. Voor haar was de start van het nieuwe schooljaar, een climax na een periode vol personeel zoeken, materiaal bestellen, leerlingen warm maken en allerlei andere praktische regelingen.

“Maar we zijn er helemaal klaar voor. Ik heb een enthousiast team, we krijgen het volste vertrouwen van de ouders en de leerlingen zien het volledig zitten.” aldus Magali. Net zoals in de meeste scholen focuste ook de Middenschool Middelkerke op kennismaken.

Warm welkom voor ouders en kinderen

“Deze ochtend ontvingen we de kinderen en hun ouders met een gezellig koffiemomentje. De leerkrachten stelden zichzelf voor en de leerlingen konden hen vragen stellen. Daarna speelden de kinderen een kennismakingspel en kregen ze helder inzicht in de praktische regeling van de schooldagen. Na de lunch spelen ze nog een uitdagend spel: ‘Escape the classroom’. Helemaal op maat van de leerlingen en de klassen gemaakt.”

Ruimte om volop in te zetten op kwaliteit

Van bij het begin van het project verleende het gemeentebestuur haar volledige steun. “We maakten een vleugel van De Branding vrij en hielpen ook administratief een handje. De Middenschool verrijkt ons educatief aanbod in Middelkerke. We zorgen voor een zachtere overgang van lager naar secundair onderwijs en dat kan voor de kinderen een enorm verschil maken”, zegt Natacha Lejaeghere, schepen voor onderwijs.

Uiteindelijk starten 17 kinderen aan hun middelbare schoolcarrière in de Middenschool Middelkerke. In perfecte omstandigheden trouwens. “Onze boeken zijn op tijd geleverd, ons nieuw meubilair ziet er fantastisch uit en ons ander didactisch materiaal is het beste wat er op de markt te vinden is. We kunnen dus volop inzetten op onze persoonlijke aanpak. Dankzij de kleinere klassen krijgen de leerkrachten alle ruimte om gericht te werken op de behoefte van iedere leerling.” Magali De Vos kijkt ook naar volgend schooljaar. “Kinderen kunnen hier in alle rust en vertrouwde omgeving ontwikkelen. We nemen dat mee naar het tweede jaar en treffen nu al voorbereidingen om nog meer in te zetten op nieuwe instroom in het eerste jaar. ’t Is vroeg dag, maar geïnteresseerde ouders moeten zeker donderdag 20 februari aanstippen, want dan houden we ons eerste info-moment voor het volgende schooljaar.“

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
3 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving