BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Herstelling brug over E403 in Rumbeke: hinder vanaf 7 oktober 

Herstelling brug over E403 in Rumbeke: hinder vanaf 7 oktober 

RUMBEKE – Vanaf 7 oktober herstelt het Agentschap Wegen en Verkeer de brug van de Rijksweg (N36) over de E403 in Rumbeke (Roeselare). Die brug is flink beschadigd na een aanrijding enkele jaren geleden. Als alles volgens plan verloopt, duren de werken zo’n 2 maanden. Tijdens de werken rijdt het verkeer op de E403 in beide richtingen over versmalde rijstroken. Op het einde van de werken wordt de Rijksweg (N36) op de brug gedurende 1 dag volledig afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer.

Het Agentschap Wegen en Verkeer herstelt de brug van de Rijksweg (N36) over de E403 die aansluit met de afrit Roeselare-Rumbeke (nr. 6). Door een aanrijding in het verleden is een van de brugliggers beschadigd. Die brugligger wordt nu verwijderd en vervangen door een nieuwe brugligger. In de rijrichting van Kortrijk naar Brugge wordt de brug ook verstevigd met naspanning.

Werken starten begin oktober 

De werken starten 7 oktober en duren normaal gezien zo’n 2 maanden. Die planning kan nog veranderen door slecht weer of technische problemen. Om de hinder te beperken, wordt er doorgewerkt in het weekend zodat de werken zo snel mogelijk achter de rug zijn.

Verkeershinder in beide richtingen

Tijdens de brugherstelling wordt op de E403 de weghelft richting Kortrijk afgesloten. Al het verkeer rijdt daarom op de andere weghelft over versmalde rijstroken. De op-/afrit Roeselare-Rumbeke (nr. 6) blijft steeds open.  Een overzicht van de verschillende werkfasen en de verkeershinder: Fase 1 (7/10-11/10): In de middenberm van de E403 worden doorsteken aangelegd. Tijdens deze werken zijn er in beide richtingen twee versmalde rijstroken beschikbaar aan de buitenkant van de snelweg. Boven op de brug rijdt verkeer richting Roeselare op één rijstrook in plaats van twee, dit tot het einde van de werken. Fase 2 (11/10-22/11): De brug wordt hersteld. Onder de brug zijn er op de E403 zowel richting Kortrijk als richting Brugge twee versmalde rijstroken. Op de brug is er voor verkeer richting Roeselare nog steeds één rijstrook in plaats van twee. Fase 3 (22/11-6/12): In deze laatste fase wordt het verkeer op de E403 in beide richtingen opnieuw omgeleid naar twee versmalde rijstroken aan de buitenkant van de snelweg, zodat de doorsteken veilig kunnen worden gesloten. Boven op de brug rijdt verkeer richting Roeselare nog steeds op één rijstrook in plaats van twee. Tijdens deze fase wordt de Rijksweg op de brug ook eenmalig 24 uur afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. De exacte timing hiervan staat nog niet vast. 

Meer weten?Alle informatie op www.wegenenverkeer.be/roeselare

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken