BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving, Video Reportage

Kindergemeenteraad zet schouders onder STIP IT-actie

STIP IT-actie

KUURNE – Zondagochtend werd in het Kuurnse gemeentehuis de nieuwe kindergemeenteraad voorgesteld. De jonge raadsleden grepen deze gelegenheid aan om hun steun te betuigen aan de STIP IT-actie, een initiatief van Ketnet, MNM en Radio 2 tegen pesten.

Pesten, wie was er nog geen getuige van? Omstaanders hebben vaak de neiging om weg te kijken. Reageren op pestsituaties is voor heel wat mensen niet evident. En precies dat omstaanderseffect en wegkijkgedrag wil VRT dit jaar aankaarten met de nieuwe STIP IT-campagne.

STIP IT-actie
Foto Speleers Nico

Iedereen in de zaal, inclusief de kersvers verkozen kindergemeenteraadsleden, kreeg symbolisch vier stippen op de hand. Met deze stippen wilden ze een krachtige boodschap verspreiden: pesten moet stoppen. Het probleem raakt immers 1 op 3 kinderen en 1 op 5 jongeren. Ook volwassenen komen nog vaak in aanraking met pestgedrag of dragen de littekens ervan jaren later met zich mee.

Door de opkomst van sociale media is pesten tegenwoordig overal aanwezig, maar tegelijkertijd ook meer verborgen dan ooit. Om hier iets aan te doen, heeft de gemeente Kuurne besloten de STIP IT-campagne actief te ondersteunen. Wie beter dan de nieuwe kindergemeenteraad kon trouwens deze actie onder de aandacht brengen?  De STIP IT-campagne loopt nog tot en met zaterdag 28 september en wordt feestelijk afgesloten bij VRT met een liveshow.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 september 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving, Video Reportage