BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Koolskampstraat (N35b) in Lichtervelde krijgt serieuze make-over: werken starten 14 oktober

Koolskampstraat (N35b) in Lichtervelde krijgt serieuze make-over: werken starten 14 oktober

LICHTERVELDE – In Lichtervelde wordt de Koolskampstraat (N35b) opnieuw ingericht tussen de Ringlaan (N35) en de Astridlaan (N370). Vandaag is de weg niet veilig voor fietsers en wordt er vaak te snel gereden. Tijd voor verandering. Het Agentschap Wegen en Verkeer, de gemeente Lichtervelde, de provincie West-Vlaanderen en Fluvius slaan de handen in elkaar voor een grondige herinrichting. De wegenwerken starten 14 oktober en duren, als alles goed gaat, tot het najaar van 2025. Fietsers en gemotoriseerd verkeer volgen een omleiding.

De Koolskampstraat (N35b) doorkruist het centrum van Lichtervelde. Dankzij een grondige herinrichting wordt de weg veiliger en comfortabeler, zeker voor fietsers. Tussen de Ringlaan (N35) en de Astridlaan (N370) komen nieuwe fietspaden. Binnen de bebouwde kom liggen deze fietspaden verhoogd naast de weg, buiten de bebouwde kom zijn ze vrijliggend.

Ook voor gemotoriseerd verkeer zijn er verschillende aanpassingen. Het kruispunt van de Koolskampstraat met de Ringlaan wordt uitgerust met verkeerslichten. Om ruimte te maken voor de extra fietspaden, verdwijnen de parkeerstroken langs de weg. In de plaats komen er parkeerzones op de rijweg, die het verkeer afremmen. Ter hoogte van het recyclagepark komt een rechtsafslagstrook, zodat rechtdoorrijdend verkeer vlotter verloopt.

Evenwichtige waterhuishouding

Bij hevige regenval is er vandaag wateroverlast in het centrum van Lichtervelde. Een nieuw bufferbekken ter hoogte van het kruispunt met de Ringlaan moet dit verbeteren. Onder de Koolskampstraat en de Leysafortstraat (tot huisnummer 30) komt een gescheiden riolering, waarmee afvalwater en regenwater in de toekomst apart worden afgevoerd.

Werken starten 14 oktober

De wegenwerken starten maandag 14 oktober en duren als alles goed gaat tot het najaar van 2025. Bij slecht weer of onvoorziene omstandigheden kan de planning wijzigen. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, werkt de aannemer in vier verschillende fases. Tijdens fase 1 wordt er op de Koolskampstraat gewerkt tussen de Astridlaan en huisnummer 69.

Hinder voor fietsers en gemotoriseerd verkeer

Tijdens de werken is de Koolskampstraat afgesloten voor verkeer tussen de Ringlaan en de Astridlaan. Tot het najaar van 2025 zijn er deze omleidingen:
Fietsers rijden in beide richtingen via de Potteriestraat, het Kerkplein, de Neerstraat, Gildhofweg, Damwegel, Beverenstraat en Koolskampstraat (N35).
Gemotoriseerd verkeer rijdt in beide richtingen via de Zwevezelestraat, Sprietstraat, Zeswegestraat, Lichterveldestraat, Bruggestraat (N370), Hille, Kortrijksesteenweg, Brugsesteenweg (N50), Lichterveldestraat en Koolskampstraat (N35).
Zwaar verkeer richting Koolskamp rijdt via de Koolskampstraat (N35), E403, Oostlaan, Brugsesteenweg (N50), Kortrijksesteenweg (N50) en Zwevezelestraat. In de andere richting volgt het de omleiding voor normaal gemotoriseerd verkeer.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken