BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Kruispunt Randweg in Boezinge (N369) aangepast voor vlottere doorstroming: verkeershinder vanaf maandag 7 oktober

Kruispunt Randweg in Boezinge (N369) aangepast voor vlottere doorstroming: verkeershinder vanaf maandag 7 oktober

IEPER – Van maandag 7 oktober tot eind oktober werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op het kruispunt van de Randweg (N369) met de Brugstraat in Boezinge, Ieper. Het kruispunt krijgt een langere afslagstrook richting Langemark-Poelkapelle om de doorstroming te verbeteren. Tijdens de werken wordt verkeer richting de dorpskern van Boezinge en Langemark-Poelkapelle omgeleid. Rechtdoor rijden op de Randweg blijft wel altijd mogelijk. 

In 2023 paste Wegen en Verkeer de lichtenregeling op het kruispunt van de Randweg met de Brugstraat aan. Sindsdien krijgen fietsers ‘vierkant groen’, wat betekent dat ze groen licht krijgen terwijl alle lichten voor gemotoriseerd op rood staan. De nieuwe lichtenregeling maakte het kruispunt veiliger, maar zorgde ook voor langere wachttijden op de Randweg. Op drukke momenten stropt het verkeer aan het kruispunt en staan er lange files. 

Langere afslagstrook richting Langemark-Poelkapelle

Een langere afslagstrook richting Langemark-Poelkapelle en de industriezone moet de files op de Randweg doen afnemen. De nieuwe afslagstrook geeft voertuigen die linksaf willen meer ruimte om te wachten, waardoor het doorgaand verkeer minder wordt gehinderd. Tegelijk vernieuwt de aannemer het wegdek van het kruispunt en de brug over het kanaal.

Werken van 7 oktober tot eind oktober

Volgens de huidige planning start de aannemer op maandag 7 oktober. De werken duren ongeveer vier weken, tot eind oktober. De timing kan nog veranderen door slecht weer of technische problemen op de werf.

Verkeershinder

Om de werken te kunnen uitvoeren, moeten de zijstraten op het kruispunt worden afgesloten. Vanaf maandag 7 oktober gelden volgende verkeersmaatregelen: 

Fietsers:  Fietsroute langs kanaal aan de kant van Boezinge afgesloten (7/10 – 13/10): fietsers volgen een omleiding via het Sas van Boezinge, de Sasstraat en de Molenstraat naar de volgende fietsbrug over het kanaal. Fietsen langs de Randweg blijft mogelijk (7/10 – einde werken): fietsen langs de Randweg tussen Ieper en Diksmuide blijft altijd mogelijk.  Zijstraten afgesloten (7/10 – einde werken): de zijstraten worden afgesloten. Er wordt gezorgd voor een veilige doorgang voor fietsers richting Boezinge en Langemark-Poelkapelle.

Openbaar vervoer:  De werken hebben een invloed op de bussen van De Lijn. Reizigers plannen best hun route op delijn.be/routeplanner of de app.

Gemotoriseerd verkeer: Rechtdoor rijden blijft mogelijk: verkeer tussen Ieper en Diksmuide blijft mogelijk. Aan het kruispunt komen tijdelijke verkeerslichten om het verkeer op een veilige manier te regelen.  Zijstraat naar Langemark-Poelkapelle afgesloten (7/10 – einde werken): Langemark-Poelkapelle en de industriezone langs de Oostkaai zijn niet bereikbaar via het kruispunt. Verkeer volgt een omleiding via de Diksmuidseweg (N369) en Oostkaai in beide richtingen. Zijstraat naar Boezinge afgesloten (7/10 – einde werken): de dorpskern van Boezinge is niet bereikbaar via het kruispunt. Van en naar Boezinge volgt het verkeer een omleiding via de Diksmuidseweg (N369a).

Meer weten?Alle informatie op wegenenverkeer.be/ieper.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken