BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Wegenwerken

Nieuw wegdek voor E40 tussen Oostduinkerke en Veurne: hinder vanaf zondagavond 22 september

Nieuw wegdek voor E40 tussen Oostduinkerke en Veurne: hinder vanaf zondagavond 22 september

OOSTDUINKERKE/VEURNE – Van zondagavond 22 september tot zaterdag 28 september werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de E40 tussen Oostduinkerke en Veurne. Een aannemer vernieuwt ruim vier kilometer wegdek voor meer rijcomfort en veiligheid. Tijdens de werken is er hinder voor het verkeer in beide richtingen, er worden ook op- en afritten afgesloten.

Het wegdek van de E40 richting Frankrijk, tussen de op- en afrittencomplexen van Oostduinkerke (2) en Veurne (1A), is aan vernieuwing toe. Om de veiligheid op de snelweg te verbeteren, vervangt het Agentschap Wegen en Verkeer de bovenste asfaltlaag van het wegdek over een afstand van meer dan 4 kilometer.

Start van de werken: zondagavond 22 september 

De werken starten zondagavond 22 september om 18 uur. Ze duren normaal gezien tot zaterdagvoormiddag 28 september, maar die planning kan nog veranderen door slecht weer of technische problemen. 

Verkeershinder in beide richtingen

Om de werken te kunnen uitvoeren, wordt de weghelft richting Frankrijk helemaal afgesloten. Al het verkeer rijdt daarom op de andere weghelft, over versmalde rijstroken en moet rekening houden met vertragingen.

Er wordt gewerkt op de weghelft richting Frankrijk, al het verkeer rijdt op de weghelft richting Jabbeke. Zowel richting Frankrijk als richting Jabbeke rij je over één versmalde rijstrook met een snelheidsbeperking van 70 km/u binnen de werfzone en 50 km/u ter hoogte van de doorsteek naar het andere rijvak.

Oprit 2 (Oostduinkerke) afgesloten

De oprit richting Frankrijk wordt afgesloten gedurende de werken. Wie de E40 wil oprijden, wordt omgeleid via de Toekomstlaan (N330), Brugsesteenweg (N35), Albert I-laan (N390) en Europalaan (N8), om in Veurne de oprit te nemen.

Afrit 1A (Veurne) afgesloten

De afrit richting Frankrijk wordt afgesloten gedurende de werken. Wie komende van Jabbeke naar Veurne wil rijden, moet de afrit in Oostduinkerke nemen en de omleiding volgen richting Veurne. 

Het vorderen van de werken volgen doe je hier

 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken