BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Spiegelpark opendeurt en zoekt graffiti-kunstenaar(s)

Spiegelpark opendeurt en zoekt graffiti-kunstenaar(s)

DEERLIJK – Op 26 oktober zet Spiegelpark de deuren open voor alle Deerlijkenaren, vrienden en familie. Naar aanleiding van de aanstaande opendeurdag wordt er een bijzondere projectoproep voor graffitikunstenaars gelanceerd.

De Spiegelparksite is aan een derde verhaal toe. Meer dan 70 jaar geleden werden er – door de confectiefirma Nuytens – maatpakken geproduceerd voor bedrijven als Marks & Spencer. Daarna volgde Deknudt Decora, die er decoratieve spiegels vervaardigde. De familie Deknudt-Kerkhof besloot een derde leven te geven aan de site en ze te herbestemmen. Vandaag hebben 19 bedrijven hun plaats op de site. “Dit najaar gaat de laatste fase in van het herbestemmen van de site. Er komen nog 10 ateliers bij op onze site. We hebben een bonte bende samen: we zijn trots op onze ‘Spiegelparkers’ en hun ondernemerszin”, zegt Francis Deknudt, gedelegeerd bestuurder bij NV Fimmoc, de uitbater van de site.

Spiegelpark letterlijk in de verf

Op de Spiegelpark site vind je de meest uiteenlopende ondernemers: van een weerman, over energie wereldverbeteraars tot een business coach. Tijdens de opendeurdag wordt er aan evenementen hall ‘Uzien’ een culturele invulling gegeven. Heel wat bedrijven zetten er die dag hun deuren open met onder meer een workshop, een hapje en zelfs een balletvoorstelling. Om het bedrijvencentrum extra in de verf te zetten (letterlijk) wil men, de grootste Spiegelparkgevel van een graffitikunstwerk voorzien.

Ben jij de graffiti-artiest die de Spiegelparkgevel inkleedt?

Hiertoe lanceert Spiegelpark Deerlijk, een bijzondere projectoproep voor graffitikunstenaars. In samenwerking met Bpost, krijgen zij de kans, een gevel van het bedrijvenpark een make-over te geven. Er wordt gezocht naar een ontwerp, dat ‘Spiegelpark’ reflecteert, met een knipoog naar het BPost pakjesautomaat, dat tegen die kunstige gevel staat geplaatst. “De onthulling van de gevel make-over is voorzien op de opendeurdag, met bijzondere aandacht voor de omliggende buurt en de bezoekers”, geeft nog Francis Deknudt nog mee.

Geïnteresseerde kunstenaars kunnen hun ontwerp of idee indienen via info@spiegelpark.be. Voor meer informatie en/of om deel te nemen, surf je naar de Spiegelpark Facebookpagina.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws, Samenleving