BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Team Marie-Lou organiseert zesde hondenwandeling voor het goede doel

Team Marie - Lou

KUURNE – Op verkiezingszondag 13 oktober organiseert Team Marie-Lou al voor de zesde keer een hondenwandeling, met start en aankomst op Hoeve Van De Walle. De wandeltocht beslaat acht kilometer en er is een tussenstop voorzien om even op adem te komen.  De opbrengst van de wandeling wordt geschonken aan BuSo De Hoge Kouter uit Kortrijk.

“Ondanks dat onze wandeling de naam ‘hondenwandeling’ draagt, is iedereen – ook zonder viervoeter – van harte welkom,” vertelt Kenneth Devolder van Team Marie-Lou. “Daarnaast hebben we ervoor gezorgd dat de route rolstoelvriendelijk is.” Tot nu toe hebben al zo’n honderd deelnemers zich ingeschreven, maar iedereen die nog mee wil doen, kan zich nog steeds aanmelden.  Op Hoeve Van De Walle is een fotograaf aanwezig om deelnemers met hun viervoeter(s) vast te leggen op de gevoelige plaat – meteen een mooie kans voor een nieuwe gezinsfoto! 

BuSo De Hoge Kouter

Kenneth Devolder en Sarah Lefevere verloren enkele jaren geleden hun dochtertje Marie-Lou. In haar nagedachtenis richtten zij, samen met vrienden en familie, Team Marie-Lou op. Regelmatig organiseren zij evenementen waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar schenkt Team Marie-Lou de opbrengst opnieuw aan BuSo De Hoge Kouter uit Kortrijk. Vorig jaar werd met deze opbrengst, aangevuld door een schenking van de Rotary Club, een huifkar aangekocht voor de school.

Goodiebag

Deelnemen aan de hondenwandeling kost 12 euro voor volwassenen en 8 euro voor kinderen. Bij inschrijving krijgen deelnemers een goodiebag met daarin een assortiment spulletjes voor de hond. Daarnaast zijn klaaskoeken en een warm drankje bij aankomst inbegrepen, evenals een drankje tijdens de tussenstop aan de Krekel.

Andere activiteiten

De jaarlijkse hondenwandelingen zijn ontstaan door Sarah’s zus, die hondentrimster is. Naast de wandelingen organiseert Team Marie-Lou ook een dartstornooi in het eerste weekend van juli en staan ze met een drankstandje op de Ezelsfeesten. Bovendien wordt er in december, op Wereldlichtjesdag, een bezinningsmoment gehouden op Hoeve Van De Walle.

Inschrijven voor de hondenwandeling kan via: https://shop.stamhoofd.be/hondenwandeling-2024.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 september 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws