BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Toerisme Leiestreek en Kasteel van Rumbeke presenteren exclusieve kunstcollectie tijdens Kunst&Kasteel

Toerisme Leiestreek en Kasteel van Rumbeke presenteren exclusieve kunstcollectie tijdens Kunst&Kasteel

RUMBEKE – Toerisme Leiestreek en het Kasteel van Rumbeke stellen een exclusieve kunstcollectie open voor het publiek tijdens Kunst&Kasteel. In het sprookjesachtige Kasteel van Rumbeke kan je werk bewonderen van onder andere Roger Raveel, Constant Permeke en José Vermeersch. Dit historische kasteel wordt uitzonderlijk opengesteld voor individuele bezoekers.

Kunst&Kasteel biedt een unieke inkijk in een privécollectie met zelden vertoonde werken van gerenommeerde kunstenaars zoals Constant Permeke, Roger Raveel, José Vermeersch, Godfried Vervisch en Albert Servaes. Bezoekers kunnen zo een hele reeks schilderijen, beeldhouwwerken en bijzondere stukken bewonderen.

De samenwerkende partners willen met Kunst&Kasteel deze bijzondere privécollectie toegankelijk maken voor een breed publiek. De collectie behoort grotendeels toe aan Luc Glorieux, Guido Vlieghe en Busworld.

Kasteel van Rumbeke

Kunst&Kasteel biedt bovendien de unieke kans om het Kasteel van Rumbeke te bezoeken, een locatie die normaal niet toegankelijk is voor individuele bezoekers. Dit renaissancekasteel uit 1538 is een van de oudste van België en werd door de eeuwen heen nauwelijks aangepast, wat het uitzonderlijk maakt. Het omringende kasteelpark met haar stervormige dreven werd aangelegd naar voorbeeld van het Prater in Wenen en biedt mooie wandelmogelijkheden.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken van 6 oktober 2024 tot en met 23 februari 2025, elke zondag van 14 uur tot 17 uur. Groepen of kleine gezelschappen die graag een rondleiding in het kasteel willen, kunnen dit apart boeken op andere momenten (tegen betaling).

Kunst&Kasteel™ wordt georganiseerd door Toerisme Leiestreek vzw in samenwerking het Kasteel van Rumbeke en Luc Glorieux.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws