BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Twee nieuwe LED-screens laten de inwoners van Kuurne onmiddellijk de gemeentelijke nieuwtjes zien

Twee nieuwe LED-schermen laten de inwoners van Kuurne onmiddellijk de gemeentelijke nieuwtjes zien

KUURNE – Twee nieuwe digitale infoborden op parking Vlaskouter en langs de Brugsesteenweg, voorzien voortaan de Kuurnse burger van gemeentelijk nieuws. Daarnaast zullen de borden ook – de Kuurnse handelaars – de mogelijkheid bieden om te adverteren.

Afgelopen dinsdag werden de twee gloednieuwe LED-schermen officieel in gebruik genomen. De installatie van deze digitale borden is mogelijk gemaakt door een samenwerking met commerciële partner Cityscreens.

Cityscreens

Cityscreens neemt de aankoop, het onderhoud en de plaatsing van de schermen in Kuurne voor zijn rekening. De schermen zijn energiezuinig en adapteren zich automatisch aan omgevingslicht.

De schermtijd is eerlijk verdeeld tussen gemeentelijke aankondigingen en advertenties van lokale handelaars, waarbij elke zes seconden een nieuwe boodschap verschijnt. De informatieborden tonen berichten van 6 uur ’s ochtends tot 23 uur ’s avonds.

Boeiende afwisselende mix

Gemeentelijke berichten over evenementen, wegwerkzaamheden, projecten of noodsituaties wisselen af met commerciële boodschappen van Kuurnse ondernemers. “Met deze twee nieuwe schermen verbeteren we alvast onze communicatie aanzienlijk”, licht burgemeester Francis Benoit toe, “Dankzij de nieuwe technologie kunnen we beelden in hoge resolutie tonen. Bovendien krijgen ook lokale organisatoren en ondernemers de kans om zichtbaar te zijn in het straatbeeld.”

De twee locaties waar de schermen werden geplaatst werden gezamenlijk door de gemeente en Cityscreens gekozen.

Uitsluitend voor lokale handelaars

“Advertentieruimte is uitsluitend beschikbaar voor onze lokale handelaars, wat hun concurrentiepositie zo versterkt”, voegt Schepen van Economie, Bram Deloof eraan toe, “Ondernemers die een advertentie willen plaatsen, kunnen contact opnemen met Cityscreens. De handelaars worden hier binnenkort verder over geïnformeerd. Door de strategische locaties van de borden leveren ze een duidelijke meerwaarde voor onze ondernemers.”

Naast de twee nieuwe LED-schermen, blijven ook de twee lichtkranten, in de Kattestraat en de Boomgaardstraat actief. Er wordt overwogen om deze op termijn te vervangen of te verwijderen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving