BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Uitkijkpunt kerktoren Lissewege lokt meer dan 13.000 bezoekers in eerste jaar

Uitkijkpunt kerktoren Lissewege lokt meer dan 13.000 bezoekers in eerste jaar

LISSEWEGE – De Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingskerk in Lissewege heeft in één jaar tijd al meer dan 13.000 bezoekers verwelkomd. Vorige zomer werd de kerktoren, na een grondige renovatie, opengesteld als uitkijkpunt. Bezoekers die de klim wagen, worden beloond met een indrukwekkend panorama over de haven van Zeebrugge, het uitgestrekte polderlandschap, de torens van Brugge en het schilderachtige witte dorp Lissewege.

De kerkfabriek van Lissewege spreekt van een bijzonder geslaagd eerste jaar: “De bezoekerscijfers overtreffen echt onze verwachtingen. Zo konden we afgelopen augustus meer dan 2.000 bezoekers verwelkomen op de toren. De kerktoren is zo een echte toeristische meerwaarde voor het dorp Lissewege”, vertelt Francky Segaert, penningmeester van de kerkfabriek, trots. Tijdens de beklimming van de toren kan je het oudste (circa 1465) gerestaureerde uurwerkmechanisme van de Benelux bekijken.

Bloemetjes

Anne-Marie Buysse en Johan de Vlieger uit Evergem werden door de kerkfabriek letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet.

“Wij zijn op vierdaagse fietsvakantie in De Haan, en vandaag kwam we naar Lissewege voor de beeldenroute ‘Beelden in het witte dorp’. Erg leuk dat we dit kunnen combineren met een bezoek aan de kerktoren. Het uitzicht is echt indrukwekkend!”, aldus Anne-Marie.

Horizon 2025

Het uitkijkpunt in Lissewege maakt deel uit van het bredere Horizon 2025-project, een initiatief van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen dat als doel heeft om tegen 2025 een twintigtal uitkijkpunten in de provincie te realiseren. Deze uitkijkpunten zijn strategisch geplaatst langs provinciale fiets- en wandelroutes en moeten bijdragen aan de recreatieve beleving in de regio. Tot nu toe hebben al meer dan 610.000 mensen van de diverse uitkijklocaties in West-Vlaanderen kunnen genieten.

“De vraag naar lokale recreatiemogelijkheden is vandaag groter dan ooit. Daarom blijven we investeren in Horizon 2025. Tot nu toe hebben we al 17 uitkijkpunten geopend, waaronder het Westerpunt in De Panne, de Pompentoren in Eernegem, de kerktoren van Lampernisse en het recent geopende belfort van Menen. Alle uitkijkpunten zijn gratis toegankelijk en een meerwaarde voor zowel wandelaars als fietsers,” aldus Sabien Lahaye-Battheu gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Avonturen op grote hoogte

Afgelopen zomer organiseerde Visit West-Vlaanderen enkele ‘Avonturen op Grote Hoogte’ op de Horizon 2025 uitkijkpunten om deze extra in de verf te zetten. In Lissewege kregen avontuurlijke bezoekers de kans om te rappellen van de 50 meter hoge kerktoren. Ook de ligging van het uitkijkpunt, vlakbij het provinciale fietsnetwerk, de Uitkerkse Polderfietsroute en de Ter Doest wandelroute, maakt het ook tot een ideaal vertrekpunt om de omgeving verder te verkennen.

Meer informatie over het project is te vinden op www.lissewege.horizon2025.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving