BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Van Bulck wint twee World Beer Awards

Van Bulck wint twee World Beer Awards

OOSTENDE – Belgische bieren blijven ook buiten onze landsgrenzen heel geliefd, dat bleek nog maar eens bij de uitreiking van de World Beer Awards in augustus. Daar lieten de ambachtelijk gebrouwen biologische bieren van de Oostendse brouwerij Van Bulck zich opmerken. Hun Blonde Tripel werd bekroond met zilver en de alcoholvrije IPA won brons.

De World Beer Awards zetten ieder jaar de beste bieren ter wereld in de kijker. Een paar duizend bieren, uit meer dan 50 landen, worden dan beoordeeld door een panel van experts, waaronder brouwers, bierjournalisten en sommeliers. Die prestigieuze competitie biedt brouwerijen de kans, om hun vakmanschap en innovatieve karakter te tonen en helpt bierdrinkers het kaf van het koren te scheiden.

Oprichter Denis Renty van Brouwerij Van Bulck, is bijzonder blij met de awards. ‘We hebben de brouwerij opgericht omdat we geloven dat er ruimte is voor premium biologische bieren die op ethische en ambachtelijke wijze geproduceerd worden. Dat onze bieren in de smaak vallen bij een internationale jury is een mooie erkenning voor de toewijding en passie die we in onze bieren steken’, vertelt hij.

Van Bulck brouwt momenteel vier bieren: een pils, Blonde Tripel, IPA en alcoholvrije IPA. De Blonde Tripel werd bekroond met een zilveren award. De jury waardeerde de intense gistfruitigheid met aroma’s van perzik, abrikoos en banaan. Van Bulcks alcoholvrije IPA ging met brons aan de haal. Het is een frisfruitig hopbier met aroma’s van citrus en pompelmoes. Een vleugje szechuanpeper voegt er een kruidige toets aan toe.

Steeds meer vraag naar biologische bieren

Van Bulck is trots op het ambachtelijke en biologische karakter van zijn bieren. ‘We willen de Belgische brouwtraditie eren en tegelijkertijd tonen, dat je ook op een milieuvriendelijke manier, een kwalitatief bier kunt brouwen. We maken ze daarom met gecertificeerde biologische ingrediënten van Belgische bodem. Onze bieren dragen hun Biogarantie-label met trots’, legt Denis uit.

De brouwer merkt dat de vraag naar biologische bieren toeneemt. Steeds meer horecazaken zetten Van Bulck op de kaart en ketens als Carrefour en Prik & Tik plaatsten het recent in hun rekken.

De Van Bulck gastrotruck

Je kunt de bieren ook ontdekken via de Van Bulck gastrotruck, die binnenkort op festivals en events zal opduiken. De bieren worden er vers van ’t vat gecombineerd met gastronomische vis-, vlees- en veggie gerechtjes. Niet alleen bij, maar ook in die gerechtjes doen de bieren het goed.

Oostende smeus

In de Oostendse smeus van grijze garnalen, bijvoorbeeld, brengt de Blonde Tripel het beste van de garnalen naar boven. ‘We ontwikkelden het gerecht om te tonen dat je ook in de keuken met onze bieren aan de slag kunt. Een eenvoudig gerecht wordt zo al snel een culinaire verwennerij’, besluit Denis Renty.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving