BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Brandweer en Politie, Nieuws, Samenleving

Anja Piepers gekroond tot koningin van de vuurvogelschieting

Vuurvogelschieting Brandweerpost Kuurne

KUURNE – Maandagmiddag klonken er knallen op de parking van de brandweerpost in Kuurne, waar naar jaarlijkse traditie de vuurvogelschieting plaatsvond. Deze unieke sport, die steeds zeldzamer wordt, staat open voor zowel actieve brandweerlieden als erebrandweerlui. In totaal namen 46 brandweermannen en -vrouwen deel aan deze eeuwenoude traditie, waarbij ze met een geweer probeerden een doel te raken.

De uitdaging bestond erin om het poeder of de pétard in de klok van een ijzeren vogel, hoog opgehangen aan een paal, te laten knallen. Degene die het best wist te mikken, scoorde de meeste punten. Na een spannende wedstrijd werd Anja Piepers dit jaar gekroond tot koningin van de vuurvogelschieting. Brandweerman Bart Demeestere behaalde een verdienstelijke tweede plaats, terwijl korporaal Christophe Clarysse het podium compleet maakte met een derde plek.

Naast het competitieve aspect werd eveneens van de gelegenheid gebruik gemaakt om brandweerpost Kuurne zo in de picture te plaatsen om nieuwe kandidaten te werven voor de brandweer. Brandweerpost Kuurne is namelijk op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om hun team te versterken.

De vuurvogelschieting, die teruggaat tot 1926, kent een rijke traditie binnen de brandweer en blijft een geliefde jaarlijkse activiteit.

Foto’s Speleers Nico

Vuurvogelschieting 2024 brandweerpost Kuurne
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws, Samenleving