BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Evenementen, Nieuws

De ‘donkere gedachten’ van Jens Dendoncker plezant verwoord

De ‘donkere gedachten’ van Jens Dendoncker plezant verwoord

AVELGEM – In een tot de nok gevulde Spikkerelle bracht stand up comedian Jens Dendoncker zijn zaalshow ‘Het zou grappig zijn als het niet zo triestig was‘.

The Masked Singer presentator, bracht zijn jeugd deels in Moen en in Heestert, bij Zwevegem door. Hij voelde zich duidelijk in zijn sas, daar op dat podium niet zo heel ver van zijn ouderlijke woonst weg.

Een heuse pluim voor de puike organisatie in de Spikkerelle

Het mag gezegd: alles liep van begin tot einde gesmeerd in de Avelgemse Spikkerelle en dat lag niet enkel aan Jens Dendoncker & Co, maar ook aan de mensen van de organisatie en de vele sympathieke vrijwilligers.

Voorgerecht = straffe kastaar

Even dacht ik, dat ik het niet goed hoorde, maar toen hij op de bühne verscheen, wist ik dat het waar was. Sebbe Toremans in hoogsteigen persoon deed de warming up. Ga er maar aan staan, een publiek dat voor je sympathieke collega stand up comedian naar de Avelgemse Spikkerelle komt aan de lach krijgen. Toremans deed perfect waarvoor hij gekomen was en slaagde met glans.

Héél straf, hoe die gast met ritmes, met woorden én met – volgens mij toch ook wel af en toe – een stemvervormer, de chaos in zijn hoofd zo duidelijk tot uiting weet te brengen.

Présence Dendoncker

Donderdagavond twintig uur dertig … tijd voor de hoofdact. Sobere zwarte outfit, want die matcht het best met belichting en … in t shirt. Zijn zwarte glitterschoenen waren een leuke glamoureuze gimmick, alsof Jens rechtstreeks van een The Masked Singer opname kwam, zijn strak in het pak eruit bonjourde, maar daarbij z’n gala schoenen vergat. Wellicht een subtiele verwijzing naar het populaire televisieprogramma, dat door de al even populaire stand up comedian wordt gepresenteerd.

West-Vlaams

Lag het aan de West Vlaamse locatie, of is Jens Dendoncker na jaren Antwaarpe nog steeds meer een West-Vlaming dan wel een inwoner van de koekenstad? Ik zou het niet weten wegens de eerste keer ooit, dat ik een zaalshow van de stand up comedian bijwoonde. Maar sappig was dat zweempje West-Vlaams zeker wel.

Van je familie moet je het hebben

Of er zat (incognito) familie in de zaal, of Jens Dendoncker was daar ooit het zwarte schaap van. Meer waarschijnlijk is, dat de populaire presentator-comedian uit een heel warm nest komt. De manier waarop hij op een grappige, maar tegelijk toch vertederende manier, de draak steekt met al wie hem nabij en lief is, doet vermoeden, dat Jens familie-en vriendschapsbanden zeer waardeert.

Gênante eerlijkheid

De stand up comedian doet wat hij op zijn website belooft. Hij deelt openhartig de gekste verhalen uit zijn leven, van sappige onthullingen achter de schermen bij The Masked Singer, tot de bizarre ontmoetingen in de psychiatrie. Hij vertelt hoe hij als kleine Jens de communietaart te lijf ging, over hoe hij door zijn petekind ‘pépé pens’ wordt genoemd, over zijn battle met overtollige kilo’s die hij kwijt wil om zich weer voor 100 % op de dating markt te kunnen smijten, de blinde en de epilepticus … soit ik ga hier niet alles verklappen.

Toffe interactie met zijn publiek

Ook heel amusant is, hoe hij het aanwezige publiek bij de zaalshow betrekt en minstens even amusant, zijn de reacties die Jens van zijn publiek terugkrijgt. Eigenlijk is het niet de zaalshow van Jens solo, maar veeleer de zaalshow van Jens en z’n publiek, als een tof samenspel.

Wat ook mijn aandacht als toeschouwer trok is, dat Jens Dendoncker zijn mimiek iets weg heeft van die andere bekende West-Vlaamse Antwerpenaar, Geert Hoste.

Ik kan lezers alleen maar aanraden om een zaalshow van Jens Dendoncker te gaan zien én mocht het allemaal een beetje té eerlijk worden, lach dan maar gewoon mee.

Jens Dendoncker zaalshow ‘Het zou grappig zijn als het niet zo triestig was’ on tour. Klik hier voor speeldatums en tickets.

Lees ook

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws