BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Nieuws, Samenleving

De Race for the Cure in Bellewaerde Park brengt al meer dan 36.000 euro op: meest succesvolle editie ooit

De Race for the Cure in Bellewaerde Park brengt al meer dan 36.000 euro op meest succesvolle editie ooit

IEPER – Op vrijdag 4 oktober strijkt de Race for the Cure opnieuw neer in Bellewaerde Park. Dit jaar schreven er al meer dan 2.000 mensen zich in om 2,5 km te wandelen of 5 km te lopen ter ondersteuning van de strijd tegen borstkanker. Het aantal inschrijvingen is verdubbelt in vergelijking met de editie van vorig jaar, en wordt zo de grootste editie in België. 

Wat drie jaar geleden in Bellewaerde Park begon als test, groeit nu uit tot het grootste Race for the Cure event in België. De Race for the Cure is het grootste sportevenement in Europa voor de gezondheid van vrouwen. Het initiatief helpt borstkankerorganisaties en ziekenhuizen om fondsen te werven en het bewustzijn te vergroten. Met een deelname aan de Race for the Cure steun je borstkankerpatiënten in Europa. De sportieve tocht gaat aankomende vrijdag door vanaf 17 uur in Bellewaerde Park. Voor deze editie kunnen deelnemers kiezen tussen een wandeling van 2,5 km of een loop van 5 km.

Om 18u zal Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde, samen met de burgemeester van Ieper en Zonnebeke het startschot geven. Het belooft een avontuurlijk parcours te worden doorheen verschillende attracties, wachtrijen en spookhuizen. Achteraf kunnen deelnemers van enkele attracties genieten en een optreden van Airkesmachine. 

Meer info op website van Think Pink

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Opendeur bij Brandweer Westhoek

Opendeur bij Brandweer Westhoek

IEPER – Op zondag 29 september 2024 gooide Brandweer Westhoek (post Ieper) de deuren open voor een namiddag vol plezier en avontuur in en rond