BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Foto Reportage, Nieuws, Sport

Ezelsfeesten zetten sportieve traditie voort op maandag met dorpelingen koers

Dorpelingen Koers

KUURNE – Net zoals de Ezelsfeesten sportief van start gingen op vrijdagavond, werd de traditie op maandagnamiddag verdergezet. Al jaren is het een vast item dat op ‘Ezelsmaandag’ Kuurne Koerst plaatsvindt, een wielerwedstrijd voor de lokale bevolking. Voorafgaand aan deze koers vond de kinderfietsnamiddag plaats, een leuke activiteit voor de jongsten die elk na hun rit als beloning een medaille kregen.

Bij Kuurne Koerst konden de deelnemers kiezen uit drie categorieën: ‘aperitief’, ‘recreatief’, en ‘competitief’. Vooral in de laatste twee categorieën ging het er stevig aan toe en werd er flink doorgefietst, wat zorgde voor spannende races.

Een andere geliefde traditie op maandag is de actie van BRA3, waarbij kinderen gratis toegang krijgen tot de kermis in ruil voor hun ingekleurde tekening. Dit initiatief is elk jaar weer een groot succes onder de jongste bewoners van de gemeente.

De feestelijke maandagavond werd afgesloten met een prachtig vuurwerk langs de Leieboorden. Vervolgens zorgde Jack & The Tramstations voor een spetterende afsluiter van de 64ste editie van de Ezelsfeesten.

Bekijk hier het fotoverslag van de Ezelsfeesten DAG 4

Foto’s Speleers Nico – Hendrik Lefebvre

Ezelsfeesten 2024 DAG 4
« van 3 »
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Foto Reportage, Nieuws, Sport