BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Nieuws, Samenleving

Gemeentebestuur Middelkerke neemt Sterretjesweide in gebruik

Gemeentebestuur Middelkerke neemt Sterretjesweide in gebruik

MIDDELKERKE – Op vrijdag 4 oktober nam het gemeentebestuur de Sterretjesweide in gebruik. Deze stilteplaats bevindt zich naast het urneveld op de Middelkerkse begraafplaats en biedt ouders een plek om hun stilgeboren kind te herdenken. Het serene kunstwerk van Philou is speciaal gemaakt voor de Sterretjesweide en biedt ruimte voor een persoonlijke boodschap. 

De aanleg van de Sterretjesweide werd uitgevoerd door de Middelkerkse dienst domein en kreeg de volle steun van schepen Henk Dierendonck. “Stilgeboorte is een ingrijpende gebeurtenis. Toen een oud-collega van ons team vroegtijdig zijn kindje verloor, kregen we het idee om hier in Middelkerke ook een Sterretjesweide aan te leggen. We wilden een plaats creëren waar ouders die getroffen werden door deze tragedie naartoe kunnen om te herdenken.

Gemeentebestuur Middelkerke neemt Sterretjesweide in gebruik

Herinneringen bieden vaak troost als je geconfronteerd wordt met onverwacht verlies. Als je nog geen herinneringen kon opbouwen, biedt de Sterretjesweide een plaats om steun te zoeken. Ik ben enorm trots op de verwezenlijking en bedank iedereen die er constructief aan heeft meegewerkt. Het resultaat is gewoonweg prachtig.”

Hemelbed naar de sterren

Philou is een houtkunstenaar uit Middelkerke. Hij maakte in opdracht van het gemeentebestuur, het unieke kunstwerk dat centraal op de sterretjesweide staat. De gestileerde houten bank bestaat uit een hemelbed en levende wilgentakken. Nieuwe stapstenen, een veldesdoornhaag, duurzame vetplantjes en een nieuw pad verbinden de Sterretjesweide met de centrale wandelgang van de begraafplaats. 

Aandenken en sterretje

Naast de aanleg van de Sterretjesweide, reikt het gemeentebestuur ook nog een symbolisch aandenken uit voor ouders van een stilgeboren kind. Iris Arens (diensthoofd burgerzaken) licht toe: “Wij leggen vanaf nu een speciaal register voor stilgeboren kinderen aan. Ouders die in Middelkerke wonen, kunnen er hun stilgeboren kindje registreren. Ze krijgen daarnaast een aandenken en een sterretje dat ze met een boodschap kunnen personaliseren en aan het hemelbed op de Sterretjesweide kunnen hangen. Ook ouders die al een tijdje geleden met dit verlies geconfronteerd werden, kunnen hun kindje laten registreren zodat ook zij een aandenken en sterretje ontvangen.” 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving