BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Nieuws, Samenleving

Hupsakee, een vakantie vol herfstpret

Hupsakee, een vakantie vol herfstpret

MIDDELKERKE – De herfstvakantie wordt weer ‘monsterlijk’ plezant in Middelkerke. Er staat trouwens veel meer op de planning dan wat halloweengegriezel. Jep, je zou kunnen paddenstoelen zoeken in het park… Maar veel leuker is Hupsakee Herfst! Een boordenvol aanbod gevarieerde evenementen en activiteiten voor gans het gezin tijdens de herfstvakantie. En Otis, het draakje, is daarbij je ondeugende metgezel!

Het weer kan in de herfstvakantie al eens tegenvallen. In dat geval rep je je best naar Otis’ Playcity in centrum De Branding in Middelkerke. Kinderen kunnen er naar hartenlust ravotten in het indoor speeldorp, vol thematische hindernissenbanen, springkastelen en speeltoestellen. Alleen maar griezelen? Neen hoor, want naast een ‘Nachtwacht’- hindernissenbaan zijn er ook ‘#LikeMe’- of ‘Samson & Marie’-attracties. Er is trouwens een aparte speelzaal voor de allerkleinste griezelkleuters.

Halloween Griezelavond

Verkleed griezelen op Halloween hoort er gewoon bij in de herfstvakantie. Om de ‘griezeligste’ avond van het jaar perfect te beleven, moet je meedoen met de Halloween Griezelavond. Iedereen die verkleed is, krijgt een glow-in-the-dark armband en je kan meedoen met verschillende activiteiten. Voor die avond is er zelfs een speciale Otis’ Halloween City. Daarvoor moet je wel vooraf reserveren en inschrijven. (€ 3) Alle andere activiteiten zijn gratis.

Voorleespret, theater en film voor kinderen

Het moet niet allemaal griezelen en gillen zijn. De bib en de cultuurdienst, plannen tijdens de herfstvakantie, op woensdag 30 oktober twee voorstellingen. In De Branding komt Kapitein Winokio langs met een grappig liedjesprogramma over ‘Groentjes’, terwijl je dan in de bib naar leuk poppentheater kan. Daarnaast opent de bib met een pak boeken onder de noemer Retteketet een ferme brok voorleespret.

En nog ’t één en ‘t ander

De Hupsakee Herfstvakantie is compleet met een Halloween Lasershoot in de bib, een ‘spooky’ etalagezoektocht bij de Middelkerkse en Westendse winkeliers en extra leuke vakantietips zoals een speurtochtje in Villa Les Zéphyrs, een spelletje KUBB, of een wandeling terwijl je het strand proper maakt!

Alles mooi in overzicht

Heb je graag al dat Hupsakeeplezier in je hand? Spring dan eens binnen bij de infopunten toerisme van Middelkerke en Westende en pik je Hupsakeeboekje op. Daarin staan alle activiteiten netjes opgelijst en je ontdekt er nog een pak spelletjes en raadseltjes ook! Oh ja. Het Hupsakeeboekje is ook beschikbaar in de bib, de Branding en het MAC. Of simpelweg online te downloaden via www.middelkerke.be/hupsakee

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving