BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Evenementen, Nieuws

Jeugdheldin ‘Tiny’ komt naar K in Kortrijk

Jeugdheldin ‘Tiny’ komt naar K in Kortrijk

KORTRIJK – Tiny zou je hét icoon van de kinderavonturen kunnen noemen. In 2024 viert Tiny haar 70ste verjaardag. Om deze verjaardag te vieren, reist er doorheen Vlaanderen de expositie ’70 jaar heldin Tiny’ mét een stop in K in Kortrijk. Van 22/10 t.e.m. 09/11 word je in K in Kortrijk ondergedompeld, in de wereld van Tiny en krijg je een unieke blik op haar geschiedenis. Dit alles wordt gekoppeld aan een interactieve zoektocht, waarmee je unieke albums van Tiny kan winnen.

Tiny, in 1954 bedacht door Marcel Marlier en Gilbert Delahaye, werd razendsnel een wereldwijd fenomeen en dat is het nog steeds. Met 110 miljoen verkochte boeken in meer dan 40 talen is Tiny pionier voor meerdere generaties. ’70 jaar heldin Tiny’, biedt een unieke blik op het succesverhaal van Tiny, haar vrienden en familie. Dit aan de hand van unieke illustraties en leuke weetjes. Daarnaast komen we meer te weten over Marcel en Gilbert, de personages en de geschiedenis van de populaire boekenreeks.

Bezoek de expo en win exclusieve Tiny-albums

De tentoonstelling biedt niet alleen nostalgie, maar ook een interactieve ervaring, want voor de jonge(re) bezoekers is er een zoektocht gekoppeld aan de expositie. De antwoorden op de vragen vindt de speurder in de expo en laat die na op het wedstrijdformulier. Het wedstrijdformulier kan je indienen bij de tentoonstelling zelf of in Standaard Boekhandel (Sionstraat) tijdens de openingsuren van de winkel.

Koop je tijdens je bezoek aan Standaard Boekhandel één of meerdere albums van Tiny?* Dan krijg je een Tiny sleutelhanger cadeau (zolang de voorraad strekt).

Praktisch

’70 jaar heldin Tiny’ is gratis te bezoeken van 22 oktober t.e.m. 09 november tijdens de openingsuren van K in Kortrijk (10.00 uur – 19.00 uur), Steenpoort 2 (eerste verdieping).

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws