BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Evenementen, Nieuws

Kortrijk Art Weekend hedendaagse kunst op 30 plekken in Kortrijk

Kortrijk Art Weekend hedendaagse kunst op 30 plekken in Kortrijk

KORTRIJK – Kortrijkse musea, galeries, kunstencentra en projectruimtes zetten hun deuren open op 26 en 27 oktober 2024.

De tweedaagse kunstmanifestatie creëert een belangrijk momentum voor hedendaagse kunst in Kortrijk dankzij de deelname van 28 organisaties: van musea, galeries en kunstencentra tot artist-in-residencies, projectruimtes, jonge en opkomende initiatieven en pop-up tentoonstellingen. 

GPS

Tijdens het Kortrijk Art Weekend ontdek je heel wat opkomend en nieuw talent, maar evengoed het werk van gevestigde namen zoals Marlène Dumas, Edith Dekyndt, Rinus Van de Velde, Joseph Beuys of Johan Tahon. Er zijn aangepaste openingsuren en extra activiteiten, zoals speciale tijdelijke tentoonstellingen, lezingen, performances en rondleidingen langs de verschillende tentoonstellingen in de stad. Alle locaties kunnen worden ontdekt via de website van Kortrijk Art Weekend, waar een kaart met gps tracking digitaal te vinden is, of via een gedrukte versie die op de verschillende locaties beschikbaar is.

Wandeling

Opmerkelijk is ook de wandeling die aangeboden wordt, om kunstwerken in de publieke ruimte in de Kortrijkse binnenstad te ontdekken. Via een wan­del­kaart kunnen 12 sculp­turen, fon­tei­nen, licht­kunst­wer­ken, instal­la­ties en beel­den ontdekt worden, zowel geken­de blik­van­gers als sub­tie­le ingre­pen.

Historisch en hedendaags

Kunst in de publie­ke ruim­te is een essen­ti­eel onder­deel van het his­to­ri­sche en heden­daag­se cul­tu­reel erf­goed en geheu­gen van de stad. Ze is niet alleen van­uit his­to­risch stand­punt van belang, maar biedt ook kan­sen om actu­e­le en heden­daag­se spo­ren na te laten. Ze maakt van Kort­rijk één gro­te cul­tu­re­le site, zowel laag­drem­pe­lig als kwa­li­ta­tief. De bro­chu­re met plan­ne­tje kunt u gra­tis opha­len in Visit Kort­rijk (Begijn­hof­s­traat 2). De wan­de­ling blijft ook na het Kort­rijk Art Week­end bestaan. 

Het Kortrijk Art Weekend valt ook samen met het WONDER Creativity Festival, het festival dat creatief talent uit heel België samenbrengt in een uniek ontdekkingsparcours doorheen Kortrijk UNESCO City of Design, van 17 oktober tot 3 november 2024. Meer info over WONDER 

Praktisch
​Alle deelnemende organisaties zijn het hele weekend open en delen dezelfde openingsuren:

  • Donderdag 24 oktober, vernissage in Art Church Rochus
  • Zaterdag 26 oktober, van 10u tot 18u
  • Zondag 27 oktober, van 10u tot 18u

Op de website www.kortrijkart.be of www.kortrijkartweekend.be kan je het hele jaar door alle lopende tentoonstellingen en kunstmanifestaties in de stad terugvinden. Sinds kort kan je op de kaart ook een selectie zien van kunst in de publieke ruimte. 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws