BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Evenementen, Nieuws

Lisa del Bo viert 100ste kerkconcert in Poperinge: een mijlpaal vol dankbaarheid en verbondenheid

Lisa del Bo viert 100ste kerkconcert in Poperinge: een mijlpaal vol dankbaarheid en verbondenheid

POPERINGE – In een bijzondere viering van geloof en muziek bereikt zangeres Lisa del Bo een mijlpaal die maar weinigen haar zullen nadoen: haar 100ste kerkconcert. Op zondag 20 oktober 2024 om 15.00 uur zal ze haar stem laten weerklinken in de prachtige Sint Janskerk in Poperinge. De laatste tickets voor dit bijzondere evenement zijn op de dag zelf verkrijgbaar aan de kassa.

Lisa del Bo, die met haar warme en oprechte benadering, al meer dan 30.000 bezoekers heeft weten te raken, kijkt met verwondering terug op haar muzikale reis. “Eerlijk gezegd sta ik daar zelf van te kijken”, zegt ze. “Bij het begin kreeg ik vaak te horen, dat het misschien niet verstandig was, om zo openlijk voor mijn geloof uit te komen, maar ik was vastbesloten. Met de steun van mijn man Joske en onze kinderen is het gelukt.”

Dankbaar voor het mogen bereiken van een magische kaap

De zangeres benadrukt niet alleen haar vreugde over het bereiken van deze magische kaap, maar ook haar diepe dankbaarheid. “Dank aan alle organisatoren die een kerkconcert hebben geboekt en aan het publiek dat is komen kijken en luisteren. Deze concerten zijn ontstaan, vanuit mijn gevoel, dat mensen behoefte hebben aan muziek met een spirituele inslag. En dat gevoel heeft me niet in de steek gelaten.”

Mensen blij maken

Het succes van Lisa’s kerkconcerten leidde tot de creatie van twee albums: ‘Lisa Gelooft’ en ‘Niet Alleen’. “Ik had niet verwacht dat er een tweede album zou komen, maar de vraag vanuit het publiek was zo groot dat ik besloot om er een vervolg aan te geven”, vertelt ze. “En dat is nu al in de maak! Mijn derde album zal vol staan met nummers die mensen blij maken, hoop geven en een hart onder de riem steken.”

Meer dan alleen muziek

Lisa’s kerkconcerten zijn meer dan alleen muziek; ze zijn een bron van kracht en verbondenheid. “De afgelopen jaren waren niet gemakkelijk, vooral niet door de coronaperiode en het verlies van mijn zielsgenoot en tekstleverancier Jan De Vuyst. Maar de warmte van het publiek geeft me steeds weer moed”, zegt ze met een glimlach.

Ook na haar 100ste concert gaat Lisa door met het geven van kerkconcerten. Op zondag 17 november 2024 staat ze al weer op het podium in Ardooie. “Het is fantastisch om te weten dat ik deze passie nog verder kan uitoefenen. Dit is waar mijn hart en ziel liggen”, aldus de zangeres.

Voor iedereen die deze bijzondere ervaring wil meemaken: het 100ste kerkconcert van Lisa del Bo vindt plaats op zondag 20 oktober 2024 om 15.00 uur in de Sint Janskerk, Sint Janskruisstraat, 8970 Poperinge. Voor meer informatie en tickets, bezoek www.lisadelbo.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws
Stormschade in de Westhoek

Stormschade in de Westhoek

WESTHOEK – Donderdagnamiddag trok een onweersbui over de regio. Dit ging gepaard met heel wat regen en een stevige wind en zorgde voor een 100-tal