BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Nieuws, Samenleving

Meer dan 70 standhouders op West-Vlaamse inspiratiebeurs voor groepstoerisme in Kortrijk

Meer dan 70 standhouders op West-Vlaamse inspiratiebeurs voor groepstoerisme in Kortrijk

BRUGGE/KORTRIJK – Elk jaar organiseert autonoom provinciebedrijf Westtoer een inspiratiebeurs voor groepstoerisme. De editie van 2024 vindt plaats op dinsdag 22 oktober in Départ/Tranzit in Kortrijk. Meer dan 70 standhouders – een recordaantal – presenteren er een divers en origineel gamma aan groepsactiviteiten in West-Vlaanderen. In de namiddag ontdekken bezoekers een greep uit het aanbod tijdens een activiteitenprogramma in Kortrijk en omgeving.

Heel wat ondernemers, organisatoren, steden en gemeenten, tekenen present op de jaarlijkse inspiratiebeurs voor groepstoerisme van Westtoer. Na de geslaagde editie van 2023 in Oostende, zal de beurs plaatsvinden in de Leiestreek met Kortrijk als gaststad. In de voormiddag kunnen bezoekers het gevarieerde aanbod van 72 standhouders ontdekken die er een breed scala aan groepsactiviteiten presenteren, van traditionele brouwerij-bezoeken tot hippe workshops. In de namiddag presenteert de Stad Kortrijk een greep uit het groepsaanbod tijdens een programma met verschillende activiteiten, verspreid over drie tijdsblokken.

Groeiende vraag

Er is een sterke behoefte binnen de sector aan een beurs voor groepstoerisme. Het aantal ingeschreven standhouders is aanzienlijk hoger dan tijdens voorgaande jaren. Er is ook een stevige toename aan geïnteresseerde bezoekers voor de beurs, meer dan 500 mensen schreven zich al in. “Er is een groeiende belangstelling voor groepsactiviteiten, dat merken we aan de dagelijkse aanvragen via onze website Visit Kortrijk. De inspiratiebeurs is de ideale gelegenheid voor verenigingen, bedrijven en scholen om het rijke aanbod van onze gastvrije stad te ontdekken. Van waterrecreatie, workshops, begeleide stadstochten tot VR-belevingen of het House of A.I.: er is voor elke groep die naar Kortrijk komt een beleving op maat”, aldus Kortrijks schepen van Toerisme Ruth Vandenbergh.

“Doordat we ondernemers persoonlijk benaderen, kunnen we elk jaar een vernieuwend aanbod presenteren binnen het snel evoluerende groepstoerisme. Bovendien biedt deze beurs de unieke gelegenheid voor ondernemers, organisatoren en recreanten om elkaar rechtstreeks te ontmoeten.” aldus Luc Abbeloos, algemeen directeur van Westtoer. “Groepsuitstappen zijn niet alleen economisch belangrijk, maar ze helpen bezoekers ook spreiden in tijd en ruimte. Groepsactiviteiten worden ook buiten de weekends en doorheen het jaar georganiseerd, met aandacht voor minder voor de hand liggende bestemmingen en unieke activiteiten over de hele provincie.”

Praktisch

Inschrijven voor de beurs op 22 oktober is volledig gratis en kan nog steeds via www.westtoer.be/groepsbeurs. Na inschrijving ontvang je aanvullende informatie over het namiddagprogramma.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving