BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Meer dan 900 ontwerpen ingediend voor de volgende Belgian Icon: de stemming is geopend

Meer dan 900 ontwerpen ingediend voor de volgende Belgian Icon: de stemming is geopend

ZAVENTEM – Brussels Airlines zal binnenkort een nieuwe Belgian Icon aan de wereld presenteren. In augustus lanceerde de Belgische luchtvaartmaatschappij een oproep, om ontwerpen in te sturen en meer dan 900 mensen hebben daar gehoor aan gegeven. Een interne jury heeft een selectie gemaakt van 15 van deze ontwerpen. De stemming is nu geopend voor het brede publiek, iedereen kan mee de top 5 bepalen.

Brussels Airlines is enorm trots om te zien, dat zo veel Belgen en mensen die in België wonen, aan de slag zijn gegaan om een nieuwe Belgian Icon te ontwerpen. Van professionele designers tot studenten in kunstscholen: de mensen die een ontwerp indienden zijn even divers als de ontwerpen zelf. De meest populaire categorieën onder de inzendingen waren wielrennen, art nouveau, Folon en Adolphe Sax, maar ook stripfiguren zoals Lucky Luke en Marsupilami deden het goed.

De top 15 is nu zichtbaar op de website van Brussels Airlines, waar iedereen kan stemmen op hun favoriete ontwerp. De stemming is geopend tot 11 oktober. De vijf ontwerpen met de meeste stemmen zullen worden gepresenteerd aan een externe jury. Daarin zitten enkele verdienstelijke Belgen, zoals Alex Callier (Hooverphonic), Philippe Geluck (ontwerper van Le Chat), Gabrielle Szwarcenberg (designer van de Brussels Airlines uniformen) en vele anderen. Deze jury zal op 14 oktober in Brussel samenkomen om het uiteindelijke ontwerp te kiezen. Dit zal nog geheim blijven tot het vliegtuig in de lente aan het grote publiek zal worden voorgesteld.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving