BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Nieuws, Samenleving

Mia wint ‘Water Warrior’ van William Sweetlove

Mia wint ‘Water Warrior’ van William Sweetlove

MIDDELKERKE – Mia Vergucht uit Assebroek is de winnares van de stempelactie van de Middelkerkse zomerexpo’s. Ze kreeg een unieke, getekende ‘Water Warrior’ van William Sweetlove. Het was de kunstenaar zelf die de prijs persoonlijk overhandigde. Sweetlove heeft trouwens plannen voor een nieuwe zomertentoonstelling in de Leffingse kerk. 

Wie drie stempels verzamelde, na een bezoek aan de drie zomerexpo’s in Middelkerke, maakte kans op een uniek prijzenpakket: een originele, handgetekende ‘Water Warrior’, een multiple en een gesigneerd kunstboek van William Sweetlove.

Stempelactie

Een onschuldige hand trok Mia Vergucht uit Assebroek als winnares uit driehonderd ingediende wedstrijdformulieren. “Ik ben een enorme fan van het werk van William Sweetlove. Op ’t eerste zicht zijn het gewoon kleurrijke figuren, maar als je het verhaal erachter kent, is het eigenlijk slimme en kritische kunst die grote maatschappelijke problemen aankaart. Dit mooie stuk krijgt een prominente plaats in mijn huiskamer. Ik ben echt blij!”, aldus Mia. “Ik bezoek de expo’s ieder jaar. We hebben hier een tweedeverblijf. Samen met mijn vriendin Darline fiets ik ze alle drie af. Het is de ideale mix tussen beweging en cultuur. Dat je zoveel relevante kunst in het groene Middelkerkse hinterland kan bezoeken is de max.”

Nieuwe plannen voor zomertentoonstelling

Sweetlove ‘in person’ kwam de prijs overhandigen. “De ‘Water Warrior’ klaagt eigenlijk de grote waterproblematiek aan. Ik houd mijn hart vast, maar ik vrees dat water in de toekomst een wapen wordt. Zeker in Afrika is er steeds meer waterschaarste. En als het bij ons regent, kunnen we het niet genoeg vasthouden, want alles is te zeer verhard. Die grote maatschappijproblemen zijn de rode draad in mijn werk. En daar krijg ik internationale erkenning voor. Ik ben net terug uit Slovenië om een grote openluchttentoonstelling af te ronden. En ook voor volgende zomer heb ik nieuwe plannen in de kerk van Leffinge. Veel kan ik er niet over kwijt, maar ik ga waarschijnlijk samenwerken met een aantal andere beeldende kunstenaars. Houd het maar in ’t oog.”

Goeie bezoekerscijfers

Charlotte Coudeville coördineert voor de Middelkerkse cultuurdienst alle zomerexpo’s. “Samenwerken met kunstenaars is best wel uitdagend… maar het loont! Het publiek is enthousiast en ook over de bezoekerscijfers zijn we best wel tevreden. Zo’n 7.000 bezoekers kwamen ‘Bill & James’, Williams ode aan James Ensor, in Leffinge bezoeken. Nick Ervinck lokte 2.000 bezoekers naar zijn K.E.R.K. in Sint-Pieters-Kapelle. Het is nog even wachten tot ‘Wear Sunscreen’ in Villa Les Zéphyrs afloopt, om te weten hoeveel bezoekers die expo over de vloer kreeg, maar daar zitten we al over de 5.000. We houden het bewust toegankelijk zodat iedereen op een makkelijke manier van moderne kunst kan proeven.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving