BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Brandweer en Politie, Nieuws

Nieuwe golf van diefstallen uit auto’s in Kortrijk

KORTRIJK – Afgelopen weekend en de voorbije dagen werden verschillende inwoners van Kortrijk het slachtoffer van diefstallen uit hun geparkeerde auto’s. De politiezone VLAS is volop bezig met een onderzoek naar de daders en maakt daarbij gebruik van camerabeelden.

In totaal zijn er al minstens 13 incidenten gemeld, verspreid over het centrum en de rand van Kortrijk. De meeste inbraken vonden plaats in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 oktober. Op zondagochtend ontdekten verschillende gedupeerden dat waardevolle spullen zoals contant geld, parfum, bankkaarten, sleutels, laptops, brillen, en zelfs sigaretten waren verdwenen.

De daders gebruikten de techniek van ‘klinkentrekken’, waarbij ze langs geparkeerde auto’s lopen en aan de portieren trekken. Wanneer ze een ongesloten auto vinden, doorzoeken ze deze grondig en nemen alles mee wat van waarde is. Zien ze waardevolle spullen in een goed afgesloten auto, dan slaan ze zelfs een ruit in om hun slag te slaan.

Het is zorgwekkend dat nog steeds veel mensen hun auto ongesloten laten staan of kostbare spullen zichtbaar achterlaten.

Preventietips:

  • Sluit je auto altijd goed af, ook overdag, zelfs als je maar heel kort weg bent.
  • Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Berg ze op of neem ze mee om criminelen geen kans te geven.

Wie recent slachtoffer is geworden van een dergelijke diefstal, kan dit melden via het nummer 1701.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws