BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Media, Nieuws

Sean Dhondt wordt gechanteerd en ontpopt zich tegen wil en dank tot verrader 

De Verraders - Sean Dondt

VILVOORDE – Chantage met een nieuwe verrader tot gevolg, een moord op een sterke speler, een tunnelvisie die een onschuldige bondgenoot het leven kost én een poging tot verleiden. De Verraders zorgden zondagavond voor vuurwerk. Twee verraders moesten het spel al verlaten waardoor William Boeva als enige het fort moest recht houden.

Zondagavond nam hij de touwtjes echter in handen en chanteerde hij Sean Dhondt om te wisselen van kamp. Hij kon niet weigeren en werd tegen wil en dank een verrader. “Ik wilde dit echt niet. Ik ben enorm aangedaan”, klonk het. Maar Sean besloot er al snel vol voor te gaan: “Ik kan dit niet half doen. Ik moet nu een echte verrader worden. Ik moet liegen en bedriegen en ik heb geen tijd om te groeien in mijn rol.” Voorlopig slaagde hij er zelfs in om zijn beste maatje Joris Brys om de tuin te leiden en bleven de twee theorieën uitwisselen over mogelijke verraders. 

Bekijk hier hoe Sean gechanteerd wordt tot verrader: 

Beelden VTM/DPG Media

Het nieuwe verradersduo mocht meteen ook een moord plegen en liquideerde Amine Boujouh. Ze probeerden om Gilles extra verdacht te maken. “Zo nemen we een strateeg weg. Hij komt met veel theorieën, dus dat zou wel een bommetje zijn en voor veel verwarring zorgen. Ze gaan er geen eindjes aan kunnen knopen”, klonk het bij de verraders. “Is het zover? Dit was te verwachten omdat ik aanzien werd als een sterke speler. Het is een grote eer om vermoord te worden in dit spel. Dat is het grootste compliment dat je kan krijgen. Ik denk dat ik het spel iets te fanatiek heb gespeeld en dat dit mij nu de das omdoet. Ik heb wel wat geleerd over mezelf, als ik mijn zinnen ergens op zet, kan ik er resultaat uit halen dus ik ga met opgeheven hoofd naar huis”, klonk het bij Amine.

Bekijk hier de moord op Amine: 

Beelden VTM/DPG Media

De moord op Amine had het gewenste effect, want Gilles Mbiye-Beya zijn naam begon te circuleren in de groep. Maar onder impuls van Joris, die ervan overtuigd was dat Isabelle Van Hecke de derde verrader was, stemde de groep aan de ronde tafel unaniem op haar. Isabelle zelf viel compleet uit de lucht: “Ik kon mijn oren niet geloven. Ik voelde heel snel: ze hebben dit allemaal gezamenlijk beslist.” Verrader William gebruikte de aanval op Isabelle tactisch om zijn positie binnen de groep te versterken. “Ik heb haar verbanning in twijfel getrokken, waardoor ik haar als enige een expliciete en eerlijke kans heb gegeven. Zo overtuig ik de groep dat ik een bondgenoot ben”, klonk het. Maar het offensief van William kon niet baten. “Lieve bondgenoten, het is dom. Heel dom. Ik ben een bondgenoot. Ik ga jullie super hard missen en wens jullie veel succes!”, klonk het emotioneel bij Isabelle. 

Bekijk hier de verbanning van Isabelle: 

Beelden VTM/DPG Media

Na de verbanning van Isabelle zaten de achtergebleven bondgenoten in zak en as. “Ik zat zo op mijn ‘bondgenotenwolk’ en ik ben er zo hard afgedonderd. Ik was er zo zeker van”, klinkt het verslagen bij Joris die zijn nek had uitgestoken. Maar meesterverrader William laat er ondertussen geen gras over groeien en maakt van Joris zijn wankele positie meteen gebruik om hem verdacht te maken. Met succes… “Het ijzer smeden als het heet is. Dat moet ik doen! Ik moet meteen theorieën naar voren duwen want ik wil een leidersfiguur worden binnen de bondgenoten. Ze hebben zelf de Trojaanse pony binnengehaald en ze gaan hem zelf eerst nog een centrale plaats in hun stad geven. Ik voel voor het eerst in heel dit spel vertrouwen van Wouter. En op dat moment kan ik manipuleren richting de jonge garde. En dat lukt”, klinkt het. 

In het conclaaf konden de twee verraders kiezen tussen moorden of verleiden. Ze wilden de troepen versterken door Roman te verleiden. “Roman is een kameleon, iemand die heel makkelijk vrienden maakt. Ik denk dat hij te overtuigen is. Hij wil het spel spelen en winnen”, klonk het bij de verraders. Zal Roman ingaan op de verleiding en overstappen naar het andere kamp? Dat ontdekken de kijkers op zondag 20 oktober in een nieuwe aflevering van De Verraders bij VTM. 

Bekijk hier de verleiding van Roman: 

Beelden VTM/DPG Media

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Media, Nieuws