BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Nieuws, Sport

Spanning en Sensatie in de Hemicuda Rally 2024: Wie pakt de overwinning?

MIDDELKERKE/KORTEMARK/HOUTHULST/KOEKELARE – Komend weekend vindt de Hemicuda Rally plaats en vormt een belangrijk onderdeel van het VAS regionale rallykampioenschap. De rally, georganiseerd door Autostal Hemicuda in samenwerking met Atlantic, heeft zijn zenuwcentrum in Koekelare. Deze rally staat bekend om zijn succesvolle formule: een goed georganiseerd evenement, een uitdagend en geliefd parcours, een uitstekende sfeer, en een praktisch servicepark bij Bouwmaterialen Willaert. Ook dit jaar komt er opnieuw een groot deelnemersveld van 148 wagens aan de start, wat de populariteit van deze wedstrijd onderstreept.

Op zaterdag 19 oktober start de eerste klassementsproef om 18.00 uur op Middelkerkse bodem. Op zondag 20 oktober barst de strijd dan volledig los, met drie lussen van drie klassementsproeven op grondgebied Kortemark, Houthulst en Koekelare, inclusief de traditionele proef rond de Hovaeremolen.

Favorieten en uitdagers

Verschillende toppers nemen deel aan de strijd om de overwinning. Bjorn Syx, winnaar van vorig jaar, rijdt opnieuw in zijn Citroën C3 Rally2 en zal het opnemen tegen Kurt Boone (winnaar van de TBR Rally in een Mitsubishi Lancer Evo IX) en de ervaren Gunther Monnens in zijn Porsche 991 GT3. Daarnaast zijn er outsiders zoals de Nederlander Richard Pex in zijn Skoda Fabia RS Rally 2, en lokale held Chris Vandamme in een Alpine. Ook Jelle Segers (Ford Fiesta R5) en Cedriek Merlevede (BMW E36 M3) zijn zeker het vermelden waard.

Bij de Historics mogen we Paul Lietaer op zijn vertrouwde Opel Ascona 400 niet onderschatten, net als Didier Vanwijnsberghe (BMW M3) en Vincent Verschueren, die terugkeert met een Subaru Legacy Group A.

Terugblik op 2023

Vorig jaar stond Andy Lefevere als favoriet aan de start met zijn VW Polo, maar na winst op de proloog in Middelkerke maakte hij een fout in de eerste passage in Kortemark en belandde in de gracht. Bjorn Syx erfde de leiding en domineerde de rest van de rally, waarbij hij alle negen proeven won. Kurt Boone eindigde op de tweede plaats na pech van Gunther Monnens, die genoegen moest nemen met de derde plek. Bij de Historics waren het Cedriek Merlevede en Thijs Ozeel die de overwinning grepen in hun BMW M3, terwijl Stefaan T’Joens en Greet Passchyn de zege in Divisie 1-2 pakten.

In 2024 zal blijken of Syx zijn titel kan verdedigen, of dat Boone of Monnens revanche zullen nemen. De verwachtingen zijn in ieder geval hooggespannen!

Meer info via www.hemicuda.be/

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport