BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Nieuws, Wegenwerken

Veiligere fietsoversteekplaats aan Leffingebrug (N369) in Middelkerke

Veiligere fietsoversteekplaats aan Leffingebrug (N369) in Middelkerke

MIDDELKERKE – Op maandag 4 november start het Agentschap Wegen en Verkeer met aanpassingen op het kruispunt van de Slijpesteenweg (N369) met Vaartdijk-Zuid (N358), ter hoogte van de Leffingebrug in Middelkerke. De verkeerslichtenregeling wordt veiliger en er komt een stuk fietspad bij.

Tijdens de werken blijft de doorgang voor fietsers en voetgangers steeds toegankelijk. Het gemotoriseerde verkeer tussen Slijpe en Leffinge wordt tijdelijk omgeleid via de Spermaliestraat (N325) en vervolgens via Vaartdijk-Zuid. Als alles volgens planning verloopt, duren de werken tot midden november.

Veiliger oversteken met fiets aan Slijpebrug

Op het kruispunt van de Slijpesteenweg met Vaartdijk-Zuid, aan de Leffingebrug in Middelkerke, worden er aanpassingen uitgevoerd om de veiligheid van fietsers te verbeteren. Zo komt er een stuk fietspad bij op de Slijpesteenweg, net voor het kruispunt, dat duidelijk aanduidt waar fietsers moeten rijden.

Daarnaast wordt de verkeerslichtenregeling aangepast en maximaal conflictvrij geregeld. Zo krijgen fietsers op het dubbelrichtingsfietspad langs Vaartdijk-Zuid, vanuit de Slijpesteenweg en voetgangers allemaal een aparte groenfase. Ook voor het verkeer verandert de lichtenregeling: elke tak van het kruispunt krijgt apart groen. Zo kan verkeer dat linksaf wil slaan vlotter het kruispunt verlaten en wordt het kruispunt niet geblokkeerd.

Al deze aanpassingen verminderen het risico op ongevallen en zorgen ervoor dat fietsers veiliger de Slijpesteenweg en Leffingebrug kunnen oversteken.

Werken starten op 4 november

Op maandag 4 november beginnen de werken en deze duren tot en met 15 november. Tijdens deze periode is de Slijpesteenweg bij de Leffingebrug afgesloten.

Doorgang voor fietsers, omleiding voor bussen en verkeer

Tijdens de werken kunnen fietsers en voetgangers steeds passeren, zonder hinder te ondervinden. De verkeerslichten ter hoogte van het kruispunt worden wel uitgeschakeld. De bussen richting Leffinge en Slijpe volgen een omleiding via de Spermaliestraat en Vaartdijk-Zuid. Reizigers van lijn 53 kunnen hun reis plannen op delijn.be/routeplanner.

Ook het gemotoriseerd verkeer tussen Slijpe en Leffinge wordt omgeleid via de Spermaliestraat en Vaartdijk-Zuid.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken