BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Nieuws, Samenleving

Vernieuwde schoolomgeving bij De Levensboom

Vernieuwde schoolomgeving bij De Levensboom

WEVELGEM – De werken aan de schoolomgeving van De Levensboom in Wevelgem, zijn succesvol afgerond. Het is de bedoeling, een veiligere en toegankelijkere omgeving voor schoolkinderen te creëren.

Dit project is gerealiseerd door de nauwe samenwerking tussen de gemeente Wevelgem en De Levensboom, waarbij de gemeente het initiatief nam, om de omgeving veiliger te maken in overleg met leerkrachten en leerlingen van de school.

De uitgevoerde werken omvatten:

  • Een nieuw zebrapad dat zorgt voor veilig oversteken.
  • Plantvakken om de zichtbaarheid van overstekende kinderen te verhogen.
  • Een breder voetpad aan de schooldeur, wat de veiligheid en ruimte vergroot.
  • Een nieuw voetpad in grijs/blauwe klinkers, speciaal ontworpen om de schoolomgeving te accentueren en visueel te versterken.

Ook is er in overleg met dansschool Kreadance een parkeerovereenkomst getroffen, waardoor ouders en personeel tussen 7u30 en 17u30 de parking van de dansschool kunnen gebruiken. Hierdoor verlopen de verkeersstromen efficiënter:

  • Auto’s: toegang via de zij-ingang Moorselestraat om de parking van Kreadance te benutten. Oversteken gebeurt veilig via het nieuwe zebrapad.
  • Fietsers en voetgangers: worden aangemoedigd om de autoluwe schoolpoort aan de voorkant (Kijkuitstraat) te gebruiken.

Op woensdag 9 oktober werd de laatste hand aan het project gelegd, met de plaatsing van een octopuspaal. Hiermee is het project officieel afgerond.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
11 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Verbinden op school

Verbinden op school

WEVELGEM – Pesten, het is iets van alle tijden. Zichzelf beter voelen door de andere ‘kleiner’ te maken … het kan veel leed veroorzaken. Na