BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Evenementen, Foto Reportage, Nieuws

Vier dagen feest tijdens de Ezelsfeesten in Kuurne

Ezelsfeesten

In Kuurne wordt vier dagen lang uitbundig gefeest tijdens de jaarlijkse Ezelsfeesten. De festiviteiten werden vrijdagavond sportief geopend met onder meer de halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’. Ook vandaag viel er op elke straathoek iets te beleven.

Zaterdagochtend om 10 uur werden bezoekers van de braderie getrakteerd op heerlijke appelflappen. Even later om 11.15 uur konden de aanwezigen vervolgens hun lachspieren aan het werk zetten in de feesttent tijdens de voorstelling van Soupapke en zijn Kuurnse trawanten. Zelfs de Belgische Radio Unie ontsnapte niet aan hun kolder en werd bij hun hilarische scenario betrokken.

In de namiddag trok een feestelijke optocht met verklede kinderen door de straten, gevolgd door een kindernamiddag in de feesttent. Koning Ezel maakte om 16.30 uur zijn glorieuze intrede en paradeerde door de verschillende straten van het centrum van Kuurne.

Zaterdagavond staat nog de ‘Nacht van de Ezel’ op het programma, met optredens van onder andere Q5 New Style en DJ Poll Van Ghent.

Op zondag volgt nog onder meer de traditionele ezeltjesworp door Sire Brent vanuit de ladderwagen van de brandweer, Radio Hallo met marksche van de Kampioenen en is er gans de dag door braderie in de Kuurnse centrumstraten. Daarnaast kunnen ook nog de tentoonstellingen ‘Vogels in België en ‘100 jaar De Middenstand’ bezocht worden.

Ook op maandag staat er nog heel wat te beleven.

Bekijk hier de fotoreportage van de Ezelsfeesten DAG 2

Foto’s Speleers Nico

Ezelsfeesten DAG 2
« van 3 »
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws