BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Media, Nieuws

Vier tieners en hun bekende ouders worden gedropt in Europa, geraken ze thuis of stranden ze ‘Ver Van Huis’? 

‘Ver Van Huis’

VILVOORDE – Marc Coucke, Véronique De Kock, Bruno Vanden Broecke en Francesco Planckaert vertrekken op de roadtrip van hun leven in Ver Van Huis, een programma die nieuw is op VTM vanaf dinsdag 12 november.

Vier bekende Vlamingen en hun dochter of zoon staan voor de ultieme uitdaging in het nieuwe VTM-programma Ver Van Huis. Zonder geld, zonder eten en zonder smartphones, maar mét elkaar gaan ze de strijd aan. Ondernemer Marc Coucke en zijn dochter Chloé, ex-wielrenner en tv-persoonlijkheid Francesco Planckaert met zijn dochter Noa, presentatrice en ex-Miss België Véronique De Kock en haar zoon Sébastien, en acteur Bruno Vanden Broecke met zijn zoon Sam worden gedropt in vier verschillende uithoeken van Europa, op meer dan 2500 kilometer van hun vertrouwde thuis. In tien dagen moeten ze zo snel mogelijk hun weg terug naar België vinden. Wie kiest voor een avontuurlijke reis en wie gaat voor de race? Wie vindt de snelste route en wie strandt misschien letterlijk en figuurlijk ver van huis? 

‘Ver Van Huis’

Foto VTM/DPG Media

De route richting huis is opgedeeld in zes etappes, waarbij elk duo zo snel mogelijk moet inchecken bij verschillende checkpoints. Elke seconde telt, want hoe sneller ze zijn, hoe meer punten ze verzamelen voor de finale-etappe op de tiende dag. Maar onderweg zijn er geen zekerheden of garanties. De deelnemers moeten creatief en vindingrijk zijn: voedsel vinden, onderdak regelen en lifts scoren bij vreemden in onbekende landen. Hoe is het om 24/7 samen te zijn, zonder afleiding van smartphones of de luxe van hun comfortabele thuis? En wat gebeurt er als je écht op elkaar moet vertrouwen?

Marc: “Het is geweldig dat ik dit tien dagen lang met een van mijn dochters mag doen. Het is zo’n onbekende reis die ver buiten mijn comfortzone ligt, je kan je op geen enkele manier voorbereiden. Maar ik kijk ernaar uit om nieuwe culturen en mensen te leren kennen. Ik heb een grote liefde voor mensen en hun verhalen. Ik wil ontdekken hoe ze leven, wat hen heeft gevormd, en hoop dat we ons volledig kunnen onderdompelen in elke cultuur die we tegenkomen.”

Chloé: “Dit is iets wat we normaal nooit uit onszelf zouden doen, dus het wordt voor ons allebei een uitdaging. Het is leuk om te ontdekken hoe we als team functioneren zonder voorbereiding. Ik ben heel benieuwd naar waar we gaan, waar we zullen slapen en welke avonturen ons te wachten staan. Die onwetendheid maakt het extra spannend, maar ik ben zelf ook wel een ‘go with the flow’-type, dus ik kijk er naar uit om te zien waar deze reis ons brengt. Het is een mooie kans om samen herinneringen te creëren en dingen te doen die we anders nooit samen zouden ervaren.”

Bekijk de video hier:

Beelden VTM/DPG Media

VTM ‘Ver Van Huis’

Foto VTM/DPG Media

Bruno: “Deze reis komt op een goed moment. Sam zit op een leeftijd waarbij hij zich aan het ontvoogden is. In mijn ogen nog te vroeg maar ik ben blij dat we nog een passage samen kunnen doen waarop we later kunnen terugkijken. Dat pakken ze ons niet meer af. Benieuwd naar hoe we dit tot een goed einde gaan brengen in combinatie van onze persoonlijkheden. Op bepaalde gebieden lijken we hard op elkaar maar op andere vlakken helemaal niet. Ik hoop dat we snel uit de ouderlijke context getrokken zullen worden en dat het bijna een soort avontuur is van twee vrienden.” 

Sam: “Ik hoop veel diepe gesprekken te hebben over het leven, wanneer we aan een klif met prachtig uitzicht zitten. La vida loca! Daar heb ik zin in.”

Bekijk hier de video:

Beelden VTM/DPG Media

Véronique“Toen ze mij vroegen om mee te doen, dacht ik eerst: ‘Say no more, wanneer vertrekken we?! Hoe leuk om dit met mijn zoon Sébastien te doen en quality time met hem te beleven voordat hij het huis uitgaat!’ Maar al snel kwam die andere gedachte: ‘Wacht, wil ik dit écht? Liften door onbekende landen, zonder eten of geld?’ Dat is echt niks voor mij. Ik heb nog nooit in mijn leven gelift en ik hou graag controle over alles! Maar ik wist: samen met Sébastien krijgen we dit wel voor elkaar. En dat maakte het juist zo intens en bijzonder. Dit wordt zo’n avontuur om nooit te vergeten – ik durf te wedden dat we hier over 30 jaar nog steeds over praten!”

Sébastien: “Ik reis heel graag met ons mama, maar de omstandigheden waren natuurlijk nu wel onverwacht en stresserend. Nieuwe plekken ontdekken, nieuwe mensen leren kennen, allemaal top. Ik wist wel dat het met ons mama helemaal goed zou komen. Die heeft altijd de coolste ideeën en die blijft gaan (lacht).”

Bekijk de video hier:

Beelden VTM/DPG Media

‘Ver Van Huis’
Foto VTM/DPG Media

Francesco: “Normaal gaan we altijd met het hele gezin op pad, dus dit is echt een stap volledig buiten onze comfortzone. We gaan het gezin zeker missen, maar ik vind het geweldig om deze ervaring nu samen met Noa te mogen beleven. Natuurlijk is het een race, maar voor ons draait het vooral om de reis zelf. Dit is een unieke kans om elkaar nog beter te leren kennen en samen mooie herinneringen te maken!”

Noa“Het was mijn allereerste keer op een vliegtuig, en dan nog meteen geblinddoekt! Ik wist niet eens waar we naartoe gingen, super spannend. Ik wil later graag een wereldreis maken, dus dit is echt een tof voorsmaakje. En het leukste is dat ik dit samen met mijn papa kan beleven. Dit avontuur gaan we nooit vergeten!” 

Bekijk de video hier:

Beelden VTM/DPG Media

‘Ver Van Hui’s, nieuw vanaf dinsdag 12 november om 20.40 uur bij VTM 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Media, Nieuws