BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Winkeldief opgepakt dankzij goed samenwerkend netwerk van handelaars in het centrum van Kortrijk

KORTRIJK – Een effectieve samenwerking tussen handelaars in het centrum van Kortrijk en de Politiezone VLAS leidde dinsdagvoormiddag tot de snelle arrestatie van een winkeldief. De man werd kort na een diefstal op heterdaad betrapt en opgepakt in de Doornikselaan, mede dankzij een alerte melding via de WhatsApp-groep van lokale handelaars.

De feiten vonden plaats omstreeks 11.20 uur in het winkelwandelgebied van Kortrijk, waar een verdachte een zonnebril stal bij een opticien. De winkelverantwoordelijke reageerde meteen en bracht zowel de politie als het netwerk van omliggende winkels op de hoogte via WhatsApp. Dankzij de opgenomen camerabeelden kon een nauwkeurige persoonsbeschrijving van de verdachte worden gedeeld.

Al snel werd de verdachte opgemerkt in een nabijgelegen kledingzaak. Doordat de handelaars op de hoogte waren via de WhatsApp-groep, konden ze de man discreet volgen terwijl hij de winkel verliet. De voortdurende updates over zijn route leidden ertoe dat de politie hem niet veel later wist op te pakken in de Doornikselaan.

De Politiezone VLAS benadrukt het belang van dergelijke samenwerkingsinitiatieven. “Dit toont aan hoe een goed gecoördineerd netwerk van handelaars kan bijdragen aan een snelle interventie en het verhogen van de veiligheid in het winkelgebied,” aldus een woordvoerder.

Het incident onderstreept de meerwaarde van digitale communicatie tussen handelaars en de lokale politie bij het aanpakken van criminaliteit.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws