BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Dubbele autobrand te Lauwe, 5 personen opgepakt

Dubbele autobrand te Lauwe, 5 personen opgepakt

Zondagnacht zijn in de Hospitaalstraat twee voertuigen in vlammen opgegaan. Twee explosies trokken de aandacht van de buurbewoners omstreeks middernacht.  Toen deze poolshoogte gingen nemen troffen ze twee voertuigen aan die in lichterlaaie stonden.  De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat beide voertuigen die naast elkaar stonden geparkeerd op de parking van de sporthal totaal werden vernield.   Niemand raakte gewond. Enkele uren later ontstond in de Larstraat, nauwelijks enkele 100’den meters gelegen van de Hospitaalstraat opnieuw brand aan een bestelwagen. Ook daar was de brandweer opnieuw snel ter plaatse, waardoor er kon vermeden worden dat het vuur oversloeg op een woning.

Al snel werd duidelijk dat het in beide gevallen om brandstichting ging. Vijf personen waaronder 3 volwassenen en 2 minderjarigen werden maandag in de loop van de dag voorgeleid voor de onderzoeksrechter met de vraag tot aanhouding. Deze besliste daarop om 2 meerderjarigen – een 20’er en een 30’er – onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. Ook twee minderjarigen van 17 en 16 jaar werden aangehouden en overgebracht naar de gesloten jeugdinstelling te Everberg. Een vijfde verdachte, een meisje van 15, werd niet aangehouden, omdat er onduidelijkheid is over haar aandeel.  Het motief voor de branden is vrij banaal: ‘just for fun’ en uit verveling, gaven de beklaagden toe. Eén van de branden werd trouwens door de beklaagden vastgelegd op film.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 februari 2014
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws

Autodiefstallen in de regio rond Menen

MENEN – De Politiezone Grensleie meldt een alarmerende toename van autodiefstallen die lijken voort te vloeien uit de opkomende trend van “mouse jacking”. In de