BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Dadizele: uitslaande brand in loods van autohandelaar

BRU_news_03 Dinsdagnamiddag omstreeks 14u werd groot alarm gegeven voor een brand in een loods langsheen de Arkemolenstraat te Dadizele. De loods, die deel uitmaakt van een gewezen champignonkwekerij, kwam in het verleden al enkele malen in het nieuws vanwege autozwendel en drugs. In één van die loodsen brak er brand uit. De vele aanwezigen, allen van Franse nationaliteit, konden de loods verlaten zonder erg. Ook nu is er weer activiteit met auto’s. De buren klagen al jaren aan dat men er werkt zonder vergunning, en dat er dag en nacht, en 7 dagen op 7 voertuigen aan- en afgevoerd worden. Tijdens de bluswerken deed zich bovendien een hevige explosie voor, waarbij er gelukkig geen brandweermannen binnen waren in de loods om de brand te bestrijden. De brandweerposten van Geluwe, Menen, Wervik, Zonnebeke, Moorslede, Wevelgem en Kortrijk waren ter plaatse. Tankwagens zorgden voor de nodige aanvoer van water want gezien de landelijke ligging van de loods was er weinig druk op de waterleiding waardoor er in eerste instantie een tekort aan bluswater dreigde. Het nabijgelegen houtverwerkend bedrijf verplaatste ook onmiddellijk heel wat gezaagde bomen en kon zo voorkomen dat het vuur daarop over sloeg. De politie ondervroeg alle aanwezigen die op het ogenblik van de brand in de loods aanwezig waren. Verder onderzoek moet de oorzaak van de brand vaststellen alsook of alle activiteiten en aanwezigen er op legale wijze bezig waren. Het parket stelde een deskundige aan om de juiste omstandigheden te achterhalen waarin het vuur ontstond. Niemand raakte gewond (NFG).

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 april 2015
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws