BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Overvolle Sint-Michielskerk voor uitvaart broers verraes

BRU_news_06 Zaterdagmiddag is in een overvolle Sint-Michielskerk pakkend afscheid genomen van de twee broers Thomas (34) en Mathias Verraes (36) die vorig weekend om het leven kwamen bij een zwaar verkeersongeval die zich voordeed even voor de afrit Kruishoutem op de E17. Ondanks de dienst al een tiental minuten was begonnen bleven nog steeds mensen aanschuiven om een plaatsje in de kerk te bemachtigen. Onder meer de voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom Stefaan De Clerck en Federaal volksvertegenwoordiger en burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne woonden de uitvaartdienst bij. Voor Christine Glorieux de moeder van Thomas en Mathias en hun zussen Agna, Eva en Sara is het verlies alvast groot. ‘Thomas en Mathias waren echte levensgenieters’, vertelt een zwaar aangeslagen moeder van de twee verongelukte broers,’ Het waren prachtjongens met een gouden hart, waar je alles mocht aan vragen gezien hen niets teveel was. Ze waren eveneens graag gezien door onze familie. Onlangs nog trokken we allemaal naar de Ardennen om er de Lesse af te varen.  Het zou uiteindelijk onze laatste gezamenlijke familie-uitstap worden.   Het ongeval heeft alvast een diepe wonde geslagen in ons gezin. Thomas zou binnenkort alleen gaan wonen en was even geleden samen met zijn vader Wolfgang Verraes een nieuw bedrijfje gestart die de naam Systimber droeg.’ De witte kisten van de onafscheidelijke broers werden door familieleden voor- en na de dienst zelf gedragen. Wie geen zitplaats kon bemachtigen in de kerk kon de dienst volgen op groot scherm die vooraan opgesteld stond aan het altaar. Naar schatting 1200 personen woonden de uitvaartdienst bij. Vermoedelijk viel Thomas in slaap achter het stuur van zijn Volkswagen Golf waarna het voertuig van de weg af raakte over de vangrail werd gekatapulteerd en vervolgens op een dieper gelegen akker tot stilstaan kwam waarna het voertuig verschillende keren over de kop sloeg. (Foto + artikel: Nico Speleers).

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 april 2015
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws