BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Zware dakbrand in parkhotel Izegem

BRU_news_12 Woensdagnamiddag sloegen voorbijgangers alarm toen ze een dikke zwarte rookpluim opmerkten die opsteeg vanop het dak van het parkhotel gelegen aan de Papestraat te Izegem.  Bij aankomst van de brandweer was reeds sprake van een uitslaande brand op het dak van het hotel, die gepaard ging met een gitzwarte rookpluim, die tot kilometers ver zichtbaar was. Meteen na aankomst van de Izegemse brandweer, werd versterking gevraagd van de posten uit Roeselare, Ardooie en Ingelmunster.  Even was er sprake dat er nog hotelgasten in het gebouw aanwezig waren, maar al snel bleek dit niet te kloppen.  De brand lokte heel wat kijklustigen waardoor de Politie besloot om een perimeter in te stellen. Nadat de brand geblust was, ventileerde de brandweer de bovenste verdieping van het hotel, die door de brand water- en rookschade opliep. Door de brand konden de 20 hotelgasten voorlopig niet meer terecht in het hotel, voor hen werd een andere verblijfplaats gezocht bij hotels in de buurt. Uiteindelijk raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand zou wellicht te wijten zijn aan een oververhitte luchtinstallatie op het dak van het hotel, maar dit wordt nog verder onderzocht. Donderdagnamiddag werd de brandweer opnieuw uitgestuurd naar het hotel, omdat er sprake was van rookontwikkeling op het dak van het hotel, maar al snel was de situatie terug onder controle (Artikel: Nicolas D. / PHD – Foto PHD).

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 april 2015
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Brandweer en Politie, Nieuws