BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws

Munitiedepot uit wereldoorlog 1 ontdekt in Dikkebus

munitiedepot uit de Eerste Wereldoorlog ontdekt Bij graafwerken in Dikkebus bij Ieper is vanmorgen een munitiedepot uit de Eerste Wereldoorlog ontdekt. De werken werden meteen stilgelegd. Dovo kwam ter plaatse, de ontmijners hebben 310 handgranaten, 20 mortiergranaten 75 ontstekers en nog wat kleine munitie bovengehaald, allemaal van Engelse makelij. De bommen zijn 100 jaar geleden niet afgevuurd en kunnen dus nog ontploffen. In de Westhoek worden nog elke dag springstoffen teruggevonden, maar zo’n grote vondst als nu is toch eerder uitzonderlijk.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
6 mei 2015
Geschreven door
BRU redactie (NDZ)
Algemeen Nieuws, Nieuws